Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Commandant Hans van Vliet in 'Het Vermoeden'

Zondag, 11.30 uur, NPO 2

in Mediatips

Hans van Vliet is de ‘baas’ van het Leger des Heils Nederland, Tsjechië en Slowakije. Binnenkort gaat hij met pensioen en daar ziet hij niet naar uit, want er is nog genoeg te doen. Zondagmorgen is hij te gast bij Marleen Stelling in Het Vermoeden

Van Vliet begon zijn carriere als beroepsmilitair, maar al snel meldde hij zich samen met zijn vrouw aan bij het Leger des Heils. "Ik heb nooit een roeping ervaren, maar ik heb wel veel met dienstbaar zijn aan anderen en omzien naar je medemens." Geloven is geen gesneden koek voor hem. "Je kunt God niet in je broekzak steken, het geloof is ook mensenwerk en twijfel hoort daarbij." 

Papoea

Toen hij door het hoofdkwartier in Londen uitgezonden dreigde te worden naar Papoea-Nieuw-Guinea moest hij zijn vader, voor wie hij zorgde, achterlaten. Aanvankelijk stribbelde hij tegen, maar de uitzending ging door. Met lood in zijn schoenen heeft hij het verteld, maar zijn vader gaf hem zijn zegen om te gaan waar het Leger hem zond.

'Levensveranderende ervaring'

De tijd in Papoea is een levensveranderende ervaring voor hem geworden. "Als ik dit niet had meegemaakt, had ik niet op de manier leiding kunnen geven zoals ik nu gedaan heb in het Leger." Marleen Stelling praat met hem over een ‘wij-samenleving’, de verloren zoon en dankbaarheid.  

Het Vermoeden

Zondag 29 april, 11.30 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Verborgen Kustdorpen': aan boord bij Olympisch kampioen

'Verborgen Kustdorpen': aan boord bij Olympisch kampioen

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 34)

Bart van Delen

4 uur geleden
Nieuw seizoen 'Kijken in de Ziel' met religieuze leiders

Nieuw seizoen 'Kijken in de Ziel' met religieuze leiders

Maandag, 21.10 uur, NPO 2

Tirza van der Graaf

5 uur geleden
Feestelijk prinsengrachtconcert met Arthur en Lucas Jussen

Feestelijk prinsengrachtconcert met Arthur en Lucas Jussen

Zaterdag, 21.20 uur, NPO 2

18 augustus 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’