Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Bill Hybels treedt af bij Willow Creek

In opspraak geraakte dominee gaat eerder met pensioen

in Christelijk Nieuws

Bill Hybels, senior voorganger en oprichter van de Willow Creek Community Church, treedt af. Een aantal weken geleden berichtte The Chicago Tribune dat Hybels werd beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag.

Hybels vertelde de organisatie van Willow Creek vorig jaar al dat hij in oktober met pensioen gaat. Dat heeft hij nu vervroegd. De kerkleider heeft de aantijgingen van The Chigaco Tribune altijd ontkend. Er volgde een onderzoek vanuit zijn kerk, maar hier kwam geen hard bewijs uit. De kerkleiding bleef achter Hybels staan.

In een statement op de website van Willow Creek zegt Hybels: "Gezien mijn liefde voor deze kerk en de Leadership Summit, kunt u zich voorstellen hoe verdrietig ik ben hoe deze controverse rondom mijn persoon deze organisaties heeft geraakt." Volgens Hybels is de ophef de reden dat hij eerder wil stoppen met zijn baan, om zijn collega's zo meer ruimte te geven.

Bill Hybels richtte in 1975 samen met zijn vrouw Willow Creek op, dat uitgroeide tot een van de grootste Amerikaanse kerken. Ook was hij de spiritueel adviseur van president Bill Clinton, toen die verwikkeld was in het schandaal rondom Monica Lewinsky.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Spaanse evangelische kerk groeide fors in 2018

evangelische kerk| Spaanse evangelische kerk groeide fors in 2018

Kerksluitingen voor Mormonen en Jehova's Getuigen

Drie verhalen van kerkverlating in de evangelische beweging

secularisatie| Drie verhalen van kerkverlating in de evangelische beweging

Blog van Andries Knevel

Andries Knevel

'Veel Amerikaanse christenen begrijpen de ernst van de zonde niet'

evangelische kerk| 'Veel Amerikaanse christenen begrijpen de ernst van de zonde niet'

Amerikaanse onderzoekers zijn bezorgd

26 October 2018