Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Wat zei de paus nu echt over de hel?

Vaticaan boos op journalist na ophef over interview met paus Franciscus

in Christelijk Nieuws

Het Vaticaan is boos op een Italiaanse journalist die heeft gemeld dat paus Franciscus het bestaan van de hel ontkent. De 93-jarige journalist heeft de paus volgens het Vaticaan onjuist geciteerd.

In het interview vraagt journalist Eugenio Scalfari aan de paus waar ‘zondige zielen’ na hun dood naartoe gaan en of ze worden gestraft. Franciscus zou hebben gereageerd dat ze niet worden gestraft en dat mensen met berouw vergiffenis van God krijgen. En de zielen van degenen die geen berouw tonen en dus geen vergeving kunnen krijgen, zouden verdwijnen. “De hel bestaat niet,” citeert Scalfari de paus in de Italiaanse krant La Repubblica, “wat wel bestaat is het verdwijnen van zondige zielen”.

Het Vaticaan laat weten dat er nooit een formeel interview geweest is. Het zou gaan om een onjuiste reconstructie van een privé-ontmoeting. Het interview was geen “trouwe weergave van de woorden van de Heilige Vader”. De kerk benadrukt dat het katholieke geloof het bestaan van de hel erkent.

De journalist Eugenio Scalfari is een overtuigd atheïst en heeft de paus meerdere keren ontmoet. Ook bij zijn voorgaande interviews waren er al twijfels over de betrouwbaarheid en zorgden zijn citaten voor commotie. Scalfari maakt namelijk nooit aantekeningen of opnames bij een interview.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Ruziemaken mag, maar niet als de kinderen erbij zijn'

paus| 'Ruziemaken mag, maar niet als de kinderen erbij zijn'

Advies van de paus aan ouders

14 January 2019
Gratis medische verzorging voor armen in Rome

paus| Gratis medische verzorging voor armen in Rome

Paus gaat met 3000 daklozen aan tafel

13 November 2018
Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

katholieke kerk| Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

‘We moeten nog nadenken over de voorwaarden’

23 October 2018