Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Vanavond in 'Zin, Zout en Zegen': Passiewoorden

Predikant schreef boekje met kunstenaarsechtpaar

in Mediatips

Deze zondagavond staat Yvonne Sprunken in Zin, Zout en Zegen stil bij de zeven kruiswoorden van Jezus. Ze gaat erover in gesprek met ds. Janneke Nijboer en de kunstenaars Carolien en Daniël Tavenier. 

Janneke Nijboer is missionair predikant in Noordwijk voor de pioniersplek ‘Windkracht 3pt0’. Het ‘Windkrachthuis’ is een van de initiatieven van deze gemeente, die op zoek is naar nieuwe geloofstaal. Yvonne Sprunken ontmoet er Janneke, maar ook Daniël en Carolien Tavenier. Dit kunstenaarsechtpaar heeft samen met de predikant het boekje 'Passiewoorden' samengesteld. Het gaat over de zeven uitspraken die Jezus deed toen hij aan het kruis hing. Ze zijn uitgebeeld in iconen, tekeningen en foto's. 

Zin, Zout en Zegen
Zondag 18 maart, 19.00 uur, NPO Radio 5 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Ook als het leven rauw is, blijft Rinke Verkerk positief

radio| Ook als het leven rauw is, blijft Rinke Verkerk positief

'Ik heb geleerd mij over te geven'

11 December 2018
Dit is de nieuwe tekst voor 'Stille Nacht, Heilige Nacht'

radio| Dit is de nieuwe tekst voor 'Stille Nacht, Heilige Nacht'

Cees Rutgers winnaar 'Stille Nacht'-prijsvraag KRO-NCRV

10 December 2018
Nieuwsforum met Martin Visser: 'Ik neem graag politici op de hak'

radio| Nieuwsforum met Martin Visser: 'Ik neem graag politici op de hak'

'Langs de Lijn En Omstreken', vrijdag, 20.30 uur, NPO Radio 1

Bart van Delen

30 November 2018