Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

The Passion laat deze 4 eigenschappen van Jezus zien

Welke spreekt jou het meeste aan?

in Geloven

De website van The Passion belicht 4 eigenschappen van Jezus, die aan de hand van fragmenten uit eerdere afleveringen worden belicht. 

1. Acceptatie

Jezus accepteert iedereen. Om vooral niet afgewezen te worden, dragen veel mensen een masker. Ze laten niet het achterste van hun tong zien. Jezus weet hoe iedereen in elkaar steekt en steekt juiste zijn hand uit. Sterker nog, Jezus zocht de mensen op die slecht bekend stonden. Hij werd er door andere mensen op aangekeken dat hij bij hen ging eten. Jezus sloot niemand uit, maar maakte duidelijk dat God van iedereen houdt. 

Lees hier meer over deze acceptatie.

2. Vertrouwen

Jezus wekt vertrouwen. Hij heeft nooit bijbedoelingen, maar laat zien dat het Hem echt om mensen gaat. Hij is er niet op uit om met mensen af te rekenen, maar heeft er alles voor opgegeven om mensen duidelijk te maken dat God echt om hen geeft. Mensen kunnen daardoor altijd op Hem terugvallen.

Lees hier meer over het vertrouwen dat Jezus wekt.

3. Kiezen

Jezus kiest voor ons. Omdat mensen dat zelf niet kunnen, overbrugt Hij de afstand tussen God en ons. Om die reden heeft Jezus ervoor gekozen in onze plaats te sterven, zonder dat Hij iets misdaan heeft. Die keuze vraagt om een reactie.

Lees hier meer over deze keuze van Jezus

4. Veranderen

Jezus verandert mensen. Wie Hem volgt, merkt  het verschil, zoals zijn discipelen, die een paar dagen na de dood van Jezus terneergeslagen samenkomen.  Plotseling staat Hij in in hun midden. Hun angst verdwijnt en verandert in blijdschap. 

Nog steeds stellen mensen hun vertrouwen in Jezus. Ook zij merken dat er voor hen gaandeweg veel verandert, bijvoorbeeld doordat zij een rust ervaren die zij daarvoor niet kenden. 

Lees hier meer over de veranderingen waar Jezus voor zorgt.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Hoe meer broodroof, hoe beter!

Hoe meer broodroof, hoe beter!

Blog van Tijs van den Brink

Tijs van den Brink

Marlous Koren verzorgt crematies en begrafenissen

Marlous Koren verzorgt crematies en begrafenissen

Stille Zaterdag om 14.00 uur in Open Huis (NPO Radio 5)

Bart van Delen

christelijke... 30 maart 2018
Alle liedjes uit The Passion 2018 op een rij

Alle liedjes uit The Passion 2018 op een rij

Nagenieten van The Passion vanuit de Bijlmer

Miriam Duijf

The Passion 30 maart 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’