Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

PKN-voorzitter bij afscheid: 'Kerk is vindplaats van liefde'

Dit heb je gemist (week 10)

Dominee Jos van Oord vertelde over zijn ervaring in de horeca. Voorzitter Karin van den Broeke van de Protestantse Kerk gaf een hoopvol afscheidsinterview. En Anna Ostergaard liet zien wat een missionaire leefgemeenschap voor een Utrechtse wijk kan betekenen. Na het weekend is Visie je graag van dienst met een selectie van terugkijk- en luistertips.

Onderweg

Met de kerk naar buiten toe! Dat wil dominee Jos van Oord. Zelf staat hij met één been in de wereld, zegt hij tegen Elsbeth Gruteke in Onderweg . Zijn levensverhaal is bijzonder. Hij maakte zijn middelbare school niet af, ging de horeca in en verhuisde naar Zwitserland. Daar ontdekte hij dat hij toch iets anders met zijn leven wilde. 

Het Vermoeden

De afgelopen vijf jaar was Karin van den Broeke voorzitter van de Protestantse Kerk. Met dankbaarheid kijkt ze terug op deze periode, hoewel de kerk onder druk staat. Het ledenaantal loopt terug en er gaan kerkgebouwen dicht. Ze vertelt waarom ze hoopvol is over de toekomst van geloven in Nederland. Van den Broeke ziet de kerk als een vindplaats van liefde.

'Goede buur voor mensen in de wijk'

Petra de Joode ging met Anna Ostergaard mee naar de Jacobikerk in Utrecht. In het radioprogramma Zin, Zout en Zegen vertelt Anna dat ze in stadsklooster 'Eau de Gracht' woont. "We zijn betrokken bij elkaar, maar willen ook een goede buur zijn voor mensen hier in de wijk." Samen met de andere bewoners organiseert Anna regelmatig een buurtmaaltijd voor omwonenden.

Geschreven door:

Bart van Delen

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Schuld belijden maakt je blij'

'Schuld belijden maakt je blij'

Dit heb je gemist (week 11)

Bart van Delen

christelijke...
‘Johann Ernst Bach keek anders aan tegen muziek van zijn tijd’

‘Johann Ernst Bach keek anders aan tegen muziek van zijn tijd’

Onbekend lid Bach-familie in 'Musica Religiosa'

christelijke...
Jan-Willem Roodbeen: 'Een liedje is goed als het me raakt'

Jan-Willem Roodbeen: 'Een liedje is goed als het me raakt'

Zijn droom was straaljagerpiloot worden, het werd radiopresentator. Eerst bij de EO, sinds drie jaar bij de Avro. Dit seizoen is hij te zien in 'Wie...

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans