Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kleindochter 'Bankier van het Verzet' te gast op NPO Radio 1

Vanavond in in 'Langs de Lijn En Omstreken'

De nieuwe speelfilm Bankier van het Verzet vertelt het verhaal van een vergeten verzetsheld. Tijdens WOII weet bankier Walraven van Hall (een rol van Barry Atsma) samen met zijn broer Gijs tientallen miljoenen guldens door te sluizen naar het verzet. Vanavond is de kleindochter van Van Hall te gast in Langs de Lijn En Omstreken (EO/NOS). 

Martine Jongenelen is de kleindochter van Walraven van Hall, die tijdens de Tweede Wereldoorlog tientallen miljoenen guldens uit De Nederlandsche Bank liet verdwijnen. De speelfilm Bankier van het Verzet, waarvan de EO co-producent is, brengt deze onbekende geschiedenis tot leven. Jongenelen blikt terug op de heldendaden van haar opa. 

Puppycursus

Wie van honden houdt, weet dat een goede 'opvoeding' van deze huisdieren belangrijk is. Ineke van Herwijnen van de Wageningen Universiteit deed hierover een interessante ontdekking. De manier waarop een baasje met zijn hond omgaat, zegt veel over de opvoedstijl die hij op zijn kinderen loslaat. Ook de bekende dierenvriend Martin Gaus praat hier vanavond over mee.  

Langs de Lijn En Omstreken 
Donderdag 8 maart, 20.30 uur, NPO Radio 1 

Geschreven door:

Bart van Delen

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Martine Vonk blijft strijden voor gezondere aarde

Martine Vonk blijft strijden voor gezondere aarde

Zondagmorgen in 'Het Vermoeden' om 11.30 uur op NPO 2

duurzaamheid
Vanavond op NPO 3: spannende EO-Telefilm 'Get Lost'

Vanavond op NPO 3: spannende EO-Telefilm 'Get Lost'

Dertiger Fem duikt onder na romantisch aanzoek

Bart van Delen

christelijke...
'Schuld belijden maakt je blij'

'Schuld belijden maakt je blij'

Dit heb je gemist (week 11)

Bart van Delen

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans