Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kleindochter 'Bankier van het Verzet' te gast op NPO Radio 1

Vanavond in in 'Langs de Lijn En Omstreken'

De nieuwe speelfilm Bankier van het Verzet vertelt het verhaal van een vergeten verzetsheld. Tijdens WOII weet bankier Walraven van Hall (een rol van Barry Atsma) samen met zijn broer Gijs tientallen miljoenen guldens door te sluizen naar het verzet. Vanavond is de kleindochter van Van Hall te gast in Langs de Lijn En Omstreken (EO/NOS). 

Martine Jongenelen is de kleindochter van Walraven van Hall, die tijdens de Tweede Wereldoorlog tientallen miljoenen guldens uit De Nederlandsche Bank liet verdwijnen. De speelfilm Bankier van het Verzet, waarvan de EO co-producent is, brengt deze onbekende geschiedenis tot leven. Jongenelen blikt terug op de heldendaden van haar opa. 

Puppycursus

Wie van honden houdt, weet dat een goede 'opvoeding' van deze huisdieren belangrijk is. Ineke van Herwijnen van de Wageningen Universiteit deed hierover een interessante ontdekking. De manier waarop een baasje met zijn hond omgaat, zegt veel over de opvoedstijl die hij op zijn kinderen loslaat. Ook de bekende dierenvriend Martin Gaus praat hier vanavond over mee.  

Langs de Lijn En Omstreken 
Donderdag 8 maart, 20.30 uur, NPO Radio 1 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Rail Away': reis door seizoenen eindigt met nostalgisch ritje

'Rail Away': reis door seizoenen eindigt met nostalgisch ritje

Woensdag, 19.50 uur, NPO 2

15 augustus 2018
'Typisch Katwijk': nazomeren met de ‘Kattukkers’

'Typisch Katwijk': nazomeren met de ‘Kattukkers’

Vanaf maandag 3 september, 19.20 uur, NPO 2

14 augustus 2018
Joodse Noam Vazana zingt in Ladino, de taal van haar oma

Joodse Noam Vazana zingt in Ladino, de taal van haar oma

Zangeres: 'Deze mooie taal verbindt me met mijn verleden'

Bart van Delen

14 augustus 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’