Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Hoorspel van Reinier Sonneveld: ‘De Laatste Ontdekking’

Een symbolisch verhaal met elementen uit het Paasverhaal

in Mediatips

In de weken voor Pasen is bij EO Live een hoorspel van schrijver en theoloog Reinier Sonneveld te horen. Op een creatieve manier beschrijven zijn verhalen diverse aspecten van Pasen. Elke aflevering is in een ander genre geschreven. Voor zijn 3e aflevering koos hij voor science fiction.

Wetenschapper Alex Edelgast is erop uit zich door een grote ontdekking onsterfelijk te maken. Hij vindt dat de tijd is aangebroken voor een nieuwe, baanbrekende vondst. “Door het uitblijven daarvan bevindt de wetenschap zich in een impasse.” Daarom heeft hij besloten God te bewijzen. In zijn zoektocht heeft hij met tegenslagen te maken en mist hij een aantal signalen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Het kan je buurman zijn

Het kan je buurman zijn

Een gewoon persoon met een bijzonder verhaal

christelijke... 3 juli 2018
Dwars door de Alpen op weg naar het zonnige zuiden

Dwars door de Alpen op weg naar het zonnige zuiden

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 26)

Bart van Delen

christelijke... 25 juni 2018
Thuis op 5: 'Fiets jij zaterdag ook de GroeneKerkenroute?'

Thuis op 5: 'Fiets jij zaterdag ook de GroeneKerkenroute?'

Vrijdag, 22.00 uur, NPO Radio 5

duurzaamheid 23 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’