Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Hillsong Young & Free schrijft lied over depressie en angststoornissen

Het verhaal achter het lied 'Peace'

Young & Free, de jongerenband van de wereldwijde kerk Hillsong, heeft een nieuw lied uitgebracht. 'Peace' gaat over geestelijke gezondheid en wat God hierover zegt. Achter dit lied schuilt een bijzonder verhaal van tekstschrijver Benjamin Hastings en zijn vrouw Jessie.

Peace is geschreven door Michael Fatkin en worshipzangers Benjamin Hastings en Melodie Wagner. Benjamin is getrouwd met Jessie en schreef dit lied eigenlijk voor haar. Jessie: “Drie maanden na onze verloving, ik was toen begin 20, zijn er bij mij diverse angststoornissen gediagnosticeerd. Als ik terugkijk, heb ik er eigenlijk al mijn hele leven last van gehad. Mensen die hier geen last van hebben, zullen nooit begrijpen hoe dit je dagelijkse leven beheerst. Ons hele leven is superstrak georganiseerd. Ik kan niet functioneren buiten een plan.”
Haar man Benjamin vervolgt: “Ik wilde al zo lang een lied voor haar schrijven wat ze zou kunnen zingen als ze last had van paniekaanvallen. Maar dat was wel lastig, want er zit spanning tussen haar realiteit en het geloven dat Gods beloften goed zijn."

Zangeres Melodie Wagner over Peace: "We, Michael, Benjamin en ik, hebben vanaf het begin voor dit lied gebeden, want we wilden dat dit lied over Gods beloften zou gaan. En dan specifiek over Filippenzen 4:7: En de vrede Gods, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw zinnen bewaren in Christus Jezus. Als je worstelt met angststoornissen en depressiviteit, hoef je dit lied niet van de daken te schreeuwen. Je kunt het zacht meezingen en zo de vrede van God uitspreken over jezelf en over je angsten."

Immanuel

Jessie: "Dit nummer is het belangrijkste liefdeslied dat ze ooit voor een vrouw als mij hadden kunnen schrijven. Ik worstel al heel lang met paniekaanvallen en weet je wat ik heb geleerd? De grootste valkuil is dat je denkt dat je alleen bent. Maar dat ben je niet. Er zijn heel veel mensen die zich in deze vallei bevinden. En het mooie hiervan is dat er een man, genaamd Immanuel, naast je staat in de vallei. En Zijn belofte is dat hij jou vrede wil geven."
 

Videoclip 'Peace'

Songtekst 'Peace'

Vers 1
You will stay true
Even when the lies come
Your Word remains truth
Even when my thoughts don’t line up
I will stand tall on each promise You made
Let the rest fade away

Refrein
There’s a peace far beyond all understanding
May it ever set my heart at ease
Dare anxiety come I’ll remember
That peace is a promise You keep
Peace is a promise You keep

Vers 2
You will stay true
Even in the chaos
Your Word remains truth
Even when my mind wreaks havoc
I will be still for I’ve known all along
My Jehovah Shalom

Refrein
There’s a peace far beyond all understanding
May it ever set my heart at ease
What anxiety fails to remember
Is peace is a promise You keep
Peace is a promise You keep

Bridge
You are peace to a restless soul
Peace when my thoughts wage war
Peace to the anxious heart
That’s who You are
That’s who You are

You are peace when my fear takes hold
Peace when I feel enclosed
Peace when I lose control
That’s who You are
That’s who You are

I’ve found peace far beyond all understanding
Let it flow when my mind’s under siege
All anxiety bows in the presence
Of Jesus the keeper of peace
And peace is a promise He keeps

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Michael W. Smith zingt ‘Friends’ tijdens uitvaart van president Bush

christelijke muziek| Michael W. Smith zingt ‘Friends’ tijdens uitvaart van president Bush

‘Een onvoorstelbare eer’

7 December 2018
'Zangfestijn' wordt 'Opwekking Worship Weekend'

Opwekking| 'Zangfestijn' wordt 'Opwekking Worship Weekend'

Live opname Opwekkings-cd

9 November 2018
Het verhaal achter 'You Say' van Lauren Daigle

christelijke muziek| Het verhaal achter 'You Say' van Lauren Daigle

Christelijke hit in korte tijd al meer dan 40 miljoen keer bekeken op YouTube

Joëlle Post

8 November 2018