Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Hamas organiseert op 14 mei Grote Mars van Terugkeer

Doel: aandacht voor verslechterende situatie in de Gazastrook

in Nieuws

De islamitische Hamaspartij in de Gazastrook hoopt op 14 mei ten minste 100.000 Palestijnen op de been te krijgen voor de zogenoemde Grote Mars van de Terugkeer. Dat meldt correspondent Alfred Muller op zijn blog.

Mannen, vrouwen en kinderen uit de Gazastrook moeten op die dag massaal naar het grenshek om op Israëlisch grondgebied door te dringen. Het is volgens Muller niet ondenkbaar dat Hamas massa’s demonstranten in beweging krijgt. “Hoewel Hamas in de eerste plaats zelf verantwoordelijk is voor de ellende in de Gazastrook, en ook de Palestijnse Autoriteit en Egypte eraan hebben bijgedragen, zien de Gazanen Israël als de grote boosdoener.”

Internationale druk vergroten

Hamas wil overigens niet tot 14 mei wachten. De komende weken moet al een aantal marsen plaatsvinden. Mogelijk ook op de Westoever, in de richting van militaire controleposten.
Het doel van de marsen in de komende weken is de aandacht van de wereld te richten op het lot van de Palestijnse vluchtelingen en de steeds slechter wordende situatie in de Gazastrook. Ook moeten de marsen de internationale druk op Israël vergroten.

Lees verder op de weblog van Alfred Muller.

Beeld: Shutterstock

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

‘We bidden of God Zijn volk wil beschermen’

Mirjam Hollebrandse

16 augustus 2018
Steen van 100 kilo uit Klaagmuur valt bijna op oude vrouw

Steen van 100 kilo uit Klaagmuur valt bijna op oude vrouw

'Hele muur is een gevarenzone'

24 juli 2018
Op vakantie naar het Toscane van Israël?

Op vakantie naar het Toscane van Israël?

Dit mag je niet missen!