Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

‘God is Jong’: nieuw boek van de paus, voor jongeren

“Een moedige, intieme en gedenkwaardige dialoog,” belooft de uitgever

Op 20 maart verschijnt een nieuw interviewboek van paus Franciscus in meer dan twintig talen: Dio è Giovane (God is Jong). Het is geschreven door de Italiaanse journalist en auteur Thomas Leoncini (1985), en mede bedoeld als voorbereiding op de Jongerensynode. Deze zal in oktober worden gehouden in het Vaticaan.

In Dio è Giovane spreekt de paus "jongeren binnen en buiten de Kerk” toe. De Italiaanse uitgever (Piemme) belooft dat het “een moedige, intieme en gedenkwaardige dialoog” is, gebaseerd op een lang interview met de bisschop van Rome. Paus Franciscus richt zich op “jonge mensen over de hele wereld”.

Handgeschreven titel

Een bijzonderheid is dat de Italiaanse, Franse, Spaanse, Engelse, Portugese en Duitse edities een handgeschreven titel krijgen. Dit is volgens de uitgever “een teken van zijn persoonlijke interesse” in de nu opgroeiende generaties.

Ook in ons land

God is Jong verschijnt twee jaar na Il nome di Dio è Misericordia (De Naam van God is Genade). Dat is in meer dan honderd talen gepubliceerd, waaronder het Nederlands. Of dit nieuwe interviewboek voor jongeren ook in ons land verschijnt, is op dit moment nog niet bekend.

Beeld: Nacho Arteaga/Unsplash

Geschreven door:

Gert-Jan Schaap

Redacteur Visie Magazine

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons