Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Gebedsbijeenkomst en wake voor Pakistaans gezin

‘Hun arrestatie deed me denken aan de razzia’s’

in Nieuws

De werkgroep Help de familie Israel vreest dat het Pakistaanse, christelijke gezin dat uitgezet dreigt te worden naar Polen via dat land wordt teruggestuurd naar Pakistan. Er wordt voor hun leven gevreesd. In Soesterberg werden zondag als protest tegen de uitzetting een gebedsbijeenkomst en een wake gehouden.

Egbert Dijkgraaf, een van de organisatoren van de gebedsbijeenkomst, kijkt terug op een bijzonder en indrukwekkend moment bij de gebedsbijeenkomst. “Bij het aansteken van waxinelichtjes vertelden aanwezigen heel spontaan hun verhaal hoe ze deze Pakistaanse familie kennen, hoe ze met hen optrokken, en wat de dreigende uitzetting hen doet. Anderen vertelden over het belang om naar politiek recht te zoeken. Vanuit verschillende achtergronden hebben we een diep ingrijpende samenkomst gehad.”

'Illegalen horen niet in een detentiecentrum'

Om aandacht te vragen voor vluchtelingen die worden teruggestuurd naar het land waar zij de EU binnenkwamen, is een wake gehouden bij detentiecentrum Soetserberg. “Wij vinden dat vluchtelingen niet in detentiecentra thuishoren. Als Epenaren zijn wij hier naartoe gekomen omdat een Pakistaans gezin een dag of tien geleden op een ochtend om half zeven is gearresteerd en op dit moment ook in dit detentiecentrum verblijf houdt. We stellen alles in het werk onze steun te betuigen aan deze mensen en ook om de politiek te bewegen dat hier genade voor recht geldt. De arrestatie deed mij denken aan de razzia’s die vroeger werden gehouden. Dat mag niet gebeuren.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

‘God is de Enige op Wie wij ons vertrouwen kunnen stellen’

14 september 2018
Amerika legt Turkse ministers sancties op

Amerika legt Turkse ministers sancties op

VS eist vrijlating van dominee Brunson

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Autoriteiten starten officieel onderzoek naar de dood van bisschop Epiphanius

30 juli 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan