Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Gabriël-prijs 2018 voor 'Getekend Damiaan'

'Artistiek, warm, en goede verteltrant'

in Nieuws

Het religieuze stripboek Getekend Damiaan sleepte onlangs de Gabriël-prijs in de wacht. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan het beste religieuze stripboek in het Nederlands taalgebied.

Het stripboek valt op door zijn artistieke kwaliteit, warme inkleuring, goede verteltrant van het leven van deze 'Grootste Belg' en heilige, meldt Kathostrip.com.

Dialoog

Het stripboek over het leven van de ‘Grootste Belg’, pater Damiaan van Molokai, vertelt hoe Jozef De Veuster erbij kwam om als missionaris te gaan werken op de Hawaï-eilanden. Godsdienstleraar Bart Maessen – verbonden aan het Damiaaninstituut te Aarschot – en Ruben Boon – projectleider bij ‘Damiaan Vandaag’ – besloten het verhaal van pater Damiaan in stripvorm te gieten. Jan Bosschaert verzorgde de tekeningen.

Als stijlvorm voor het verhaal is niet gekozen voor een levensbeschrijving, maar voor een dialoog tussen pater Damiaan en de lezer. Het verhaal begint al in Tremelo, waar hij het levenslicht zag.

Het stripverhaal is uitgegeven door Van Halewyck.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Evita (14) schrijft fantasyboek over christenvervolging

Evita (14) schrijft fantasyboek over christenvervolging

Van schoolopdracht tot young adult boekenreeks

Joëlle Post

17 oktober 2018
Nieuw prentenboek wil gezinnen helpen met geloofsopvoeding

Nieuw prentenboek wil gezinnen helpen met geloofsopvoeding

‘Bijbelverhalen komen in een ander perspectief te staan’

11 oktober 2018
Komen (huis)dieren in de hemel?

Komen (huis)dieren ook in de hemel?

Bonhoeffers rake antwoord op de vraag van een huilend kind

Gert-Jan Schaap