Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Gabriël-prijs 2018 voor 'Getekend Damiaan'

'Artistiek, warm, en goede verteltrant'

in Christelijk Nieuws

Het religieuze stripboek Getekend Damiaan sleepte onlangs de Gabriël-prijs in de wacht. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan het beste religieuze stripboek in het Nederlands taalgebied.

Het stripboek valt op door zijn artistieke kwaliteit, warme inkleuring, goede verteltrant van het leven van deze 'Grootste Belg' en heilige, meldt Kathostrip.com.

Dialoog

Het stripboek over het leven van de ‘Grootste Belg’, pater Damiaan van Molokai, vertelt hoe Jozef De Veuster erbij kwam om als missionaris te gaan werken op de Hawaï-eilanden. Godsdienstleraar Bart Maessen – verbonden aan het Damiaaninstituut te Aarschot – en Ruben Boon – projectleider bij ‘Damiaan Vandaag’ – besloten het verhaal van pater Damiaan in stripvorm te gieten. Jan Bosschaert verzorgde de tekeningen.

Als stijlvorm voor het verhaal is niet gekozen voor een levensbeschrijving, maar voor een dialoog tussen pater Damiaan en de lezer. Het verhaal begint al in Tremelo, waar hij het levenslicht zag.

Het stripverhaal is uitgegeven door Van Halewyck.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wesley Hill, homo en christen

Nashville-verklaring| Wesley Hill is christen, homo én bewust celibatair

Ondanks innerlijke strijd leeft hij “een vol, rijk en overvloedig leven”

Gert-Jan Schaap

17 January 2019
Recensie: Kinderbijbel bij de Herziene Statenvertaling

christelijke boeken| Recensie: Kinderbijbel bij de Herziene Statenvertaling

Voor kinderen van 6 tot 8 jaar

Gert-Jan Schaap

16 January 2019
Recensie: De bruidswinkel

christelijke boeken| Recensie: De bruidswinkel

Een romantisch, goedgeschreven boek dat nergens te zoet wordt

Femke Taale

16 January 2019