Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

‘Pope Francis - A Man of His Word’ van de beroemde cineast Wim Wenders gaat 18 mei in première

Op vrijdag 18 mei gaat de film Pope Francis - A Man of His Word van de bekroonde cineast Wim Wenders in première. Hierin staan de ideëen en de boodschap van paus Franciscus centraal, bijvoorbeeld als het gaat om vraagstukken rond vluchtelingen, armoede, oorlog en vrede. In de geschiedenis van het Vaticaan is het hoogst uitzonderlijk dat een externe filmmaker zoveel ruimte vanuit Rome heeft gekregen.

Dit is de officiële trailer:

(Tekst loopt door onder de video)

POPE FRANCIS - A MAN OF HIS WORD – Official Trailer [HD] – In Theaters May 18

Pope Francis - A Man of His Word (Paus Franciscus – Een Man van Zijn Woord) is volgens Wim Wenders niet zozeer een documentaire biografie, maar “een persoonlijke reis met paus Franciscus”.

Hoogst uitzonderlijk

Waarvan akte: uit de trailer blijkt dat de paus zich ook rechtstreeks tot de kijkers zal richten. Op zijn eigen website deelt Wim Wenders mee dat het, in het licht van de geschiedenis, hoogst uitzonderlijk is dat het Vaticaan z’n deuren zo wijd openzet voor een cineast van buiten.

Exclusief beeldmateriaal

Wenders had het voorrecht om diverse keren persoonlijk met de paus te spreken, en mocht bovendien exclusief beeldmateriaal uit de Vaticaanse archieven gebruiken.

Meer over de film

Geschreven door:

Gert-Jan Schaap

Redacteur Visie Magazine

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Paus kaart vluchtelingvraagstuk aan in Polen

Paus kaart vluchtelingvraagstuk aan in Polen

Paus Franciscus heeft meteen na aankomst in Krakow voor een vijfdaags bezoek aan Polen het vluchtelingenvraagstuk aan de orde gesteld. In een gesprek...

vluchtelingen
Paus neemt vluchtelingen mee naar Rome

Paus neemt vluchtelingen mee naar Rome

“De Heilige Geest praatte tegen ons”

paus
Paus wast voeten van vluchtelingen

Paus wast voeten van vluchtelingen

Paus Franciscus kust en wast de voeten van twaalf vluchtelingen op Witte Donderdag

paus

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans