Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Christenen uit Gaza wachten op toegang Jeruzalem

Kunnen Arabische gelovigen Pasen vieren in Heilig Grafkerk?

in Nieuws

Christenen uit de Gazastrook wachten op een toegangsbewijs om met Pasen naar Jeruzalem te reizen. Dat meldt persbureau Reuters.

Op Eerste Paasdag vindt in de Heilig Grafkerk, de kerk waar naar verluidt Jezus is gekruisigd en weer opgestaan, een kerkdienst plaats waar veel christenen uit de Gazastrook naartoe willen. In het gebied wonen ongeveer 1000 christenen. De meesten van hen zijn Grieks-Orthodox.

Toegangsbewijs

Om uit het door terreurgroep Hamas bezette gebied naar Jeruzalem te reizen, is een speciaal toegangsbewijs nodig. Dat wordt uitgegeven door Israël, die op deze manier precies bijhoudt wie de Gazastrook binnenkomt en verlaat.

Volgens Reuters had het land eerder gezegd dat alleen mensen vanaf 55 jaar een bewijs zouden krijgen, omdat in het verleden Palestijnen illegaal heen en weer reisden.

Kerkleiders

Kerkleiders zijn bezorgd. Zo vindt het hoofd van het Latijns Patriarchaat van Jeruzalem, Ibrahim Shomali, dat christenen niet eens een toegangsbewijs nodig zouden moeten hebben om naar Jeruzalem te reizen. “We moeten zorgen voor een vrije toegang naar het Heilige Land, vrije toegang naar onze heilige plaatsen,” zei hij in de Heilig Grafkerk.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

‘We bidden of God Zijn volk wil beschermen’

Mirjam Hollebrandse

16 augustus 2018
Steen van 100 kilo uit Klaagmuur valt bijna op oude vrouw

Steen van 100 kilo uit Klaagmuur valt bijna op oude vrouw

'Hele muur is een gevarenzone'

24 juli 2018
Op vakantie naar het Toscane van Israël?

Op vakantie naar het Toscane van Israël?

Dit mag je niet missen!