Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Belgische priester doet mee aan 'De Mol'

Pieter is priester en deelnemer van populair tv-programma

Hij is 33, supporter van FC Brugge, godsdienstleraar, priester én een van de kandidaten van De Mol: Daniel Delanoye. Hij doet dit jaar mee aan de Belgische variant van Wie is de Mol. 

De opzet van het programma is bij onze zuiderburen iets anders dan hier. Doen in Nederland alleen bekende mensen mee, in België zijn de deelnemers juist allemaal onbekend – zoals deze priester. Het bisdom Brugge heeft volgens omroep VRT laten weten de deelname van Pieter als "een goede publiciteit" te beschouwen.

Liegen en bedriegen

In België is vooral discussie ontstaan of een priester wel kan meedoen aan een programma waarin zoveel gelogen wordt. Want De Mol zelf bijvoorbeeld heeft in het programma de opdracht in plaats van zo veel mogelijk,  zo min mogelijk geld op te halen. Daar komt heel wat liegen en bedriegen bij kijken. Volgens theoloog Hans Geybels van de KU Leuven is dat geen probleem. Hij benadrukt tegenover de Belgische omroep dat De Mol een spel is, en dat liegen daarbij hoort. "Liegen maakt hier deel uit van het spel. Liegen is nodig, wil het spel lukken. Een priester mag toch ook pokeren!"

Selfie in de kerk

Overigens is Pieter niet voor het eerst in de publiciteit. In 2014 kwam hij al eens in het nieuws omdat hij een 'churchie' had geplaatst op Twitter: een selfie, maar dan in de kerk. Die kun je hier bekijken.

De eerste aflevering van De Mol is te zien op 25 maart om 20.00 op de Belgische zender Vier.

Beeld: Vier

Geschreven door:

Tirza van der Graaf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

katholieke kerk 27 juni 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Achtergelaten door een genereuze weldoener, of door een crimineel met spijt?

katholieke kerk 11 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’