Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Wat zijn de mooiste liederen van 2017?

Dit heb je gemist (week 6)

Een uitzending vol heerlijke meezingers. Zaterdag konden we genieten van de mooiste liederen van 2017. Een predikant uit Noord-Ghana haalde woorden uit de Bergrede aan, waarmee Jezus ons ook nu uitdaagt. En waarom zijn zo veel mensen depressief? Na het weekend is Visie je graag van dienst met een selectie van terugkijk- en luistertips. 

Nederland Zingt Special

Nederland Zingt is al jaren een vertrouwd onderdeel van de EO-programmering. Iedere week kunnen we kijken en luisteren naar massale koor- en samenzang vanuit een van de vele monumentale kerkgebouwen in Nederland. Afgelopen zaterdag zonden we een special uit met een selectie van de mooiste liederen van 2017. Maar wat zijn nu de mooiste liederen van het afgelopen jaar? De kijkers hebben massaal gestemd. 

'Jullie zijn het licht in de wereld'

In Groot Nieuws stond ds. Jasper Maas uit Tamale (Noord-Ghana) stil bij woorden van Jezus uit de 'Bergrede’: ‘Jullie zijn het Licht in de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat zij jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.’ Hebben wij de moed om onze lichtjes op de goede plek neer te zetten?

Waarom komt depressie zo vaak voor?

Veel mensen in ons land lijden aan een depressie. 1,2 miljoen mensen slikken antidepressiva, een aantal dat nog steeds groeit. Priester Antoine Bodar en cabaretière Marjolijn van Kooten spraken zondagavond in Kruispunt (KRO-NCRV) openhartig over hun eigen depressie. Ze vertelden aan presentator Wilfred Kemp hoe het bij hen tot een depressie kwam en hoe ze er weer vanaf kwamen. Wat zegt het over deze tijd dat het aantal mensen met depressieve klachten hand over hand toeneemt? 

Beeld: Michaël Terlouw

Geschreven door:

Bart van Delen

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Johann Ernst Bach keek anders aan tegen muziek van zijn tijd’

‘Johann Ernst Bach keek anders aan tegen muziek van zijn tijd’

Onbekend lid Bach-familie in 'Musica Religiosa'

christelijke...
Tineke Schouten: 'Ik wil alles mooier maken'

Tineke Schouten: 'Ik wil alles mooier maken'

Of ze nu een klassieke aria zingt voor het nieuwe EO-programma Messiah Masterclass of een typetje speelt in een vol theater, voor Tineke Schouten is...

christelijke...
'Ik wilde het zo graag goed doen'

'Ik wilde het zo graag goed doen'

Kees Kraayenoord is een gevierd gospelzanger, bekend spreker en op 4 juni opnieuw aanbiddingsleider op de EO-Jongerendag. Maar eind 2010 stond hij...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans