Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Vanavond op NPO 2: 'Gevangenis zonder tralies'

'Brandpunt+' bezoekt gevangenis midden in woonwijk

in Mediatips

De jeugdcriminaliteit neemt al jaren af. Toch is er een groep jongeren die keer op keer de fout in gaat. Vanavond in Brandpunt+ (KRO-NCRV) aandacht voor een bijzondere poging om dit patroon te doorbreken. 

Justitie is bezig met een aantal proeven, bijvoorbeeld een huis van bewaring waar de jongeren 's morgens gewoon naar school of hun werk gaan. De journalisten van Brandpunt+ mogen een kijkje nemen in zo'n 'gevangenis zonder tralies', die midden in een woonwijk staat. 

Brandpunt+
Donderdag 22 februari, 21.00 uur, NPO 2

Beeld: Shutterstock 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons