Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Peperdure domineesauto: kritiek in hoogste versnelling

Pastor uit Pittsburgh rijdt Bentley, terwijl zijn kerk in arme buurt staat

De peperdure Bentley Bentayga van pastor William H. Curtis van de Mount Ararat Baptist Church in Pittsburgh, Pennsylvania (VS), is een doorn in het oog van velen. Aan zijn exclusieve wagen hangt namelijk een prijskaartje van 230.000 dollar, omgerekend ruim 184.000 euro: twee keer de prijs van de gemiddelde woning in de omgeving rond de kerk. De voorganger weigert in te gaan op de kritiek.

De storm van kritiek stak op nadat iemand bovenstaande foto van de Bentley op Facebook had gezet, meldt de website Christiantoday.com.

Megakerk

Saillant detail: de auto stond geparkeerd naast het gebouw van deze megakerk. De foto, met een handgetekend pijltje naar het bord 'Reserved for pastor' erbij, is inmiddels al bijna vierduizend keer gedeeld op Facebook.
De afbeelding werd gepost door ene Jarrell Taylor, met dit ongezouten commentaar erbij: "If ya pastor driving a Bentley truck.... he's sucking ur community dry with hope and tithes (tienden, red.)." Hij zette er de volgende hashtags bij: #babylontricks #jesusroadacamel and #pastorBigBs.

'Gebrek aan gezond verstand'

Taylor staat bepaald niet alleen in zijn kritiek. Christian Today citeert onder meer dr. Samuel Cruz, associate professor aan de Religion & Society van Union Theological Seminary in New York City: “Een voorganger die naar zijn kerk rijdt in een auto die twee keer zoveel waard is als de gemiddelde prijs in deze wijk, laat op z’n minst zien dat hij een gebrek heeft aan gezond verstand.”
Waarom deze wagen zo stevig aan de prijs is, blijkt uit de volgende video:

(Tekst loopt door onder de video) 

Een Bentley bezitten

Cruz voegt eraan toe dat een Bentley bezitten “op geen enkele manier de komst van Gods Koninkrijk bevordert,” want “het evangelie betekent goed nieuws voor de armen.” De Mount Ararat Baptist Church staat in een van de armste wijken (Larimer) van Pittsburgh.

Beeld: Facebook-pagina Jarrell Taylor

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Spaanse evangelische kerk groeide fors in 2018

evangelische kerk| Spaanse evangelische kerk groeide fors in 2018

Kerksluitingen voor Mormonen en Jehova's Getuigen

Nashville-verklaring regenboogkaarsjes

Nashville-verklaring| Veel discussie over Nashville-verklaring

'Dit document brengt ongetwijfeld diepe verdeeldheid'

Miriam Duijf

6 January 2019
Van Bonifatius tot ontkerkelijking

kerk| Van Bonifatius tot ontkerkelijking

Download hier de tijdlijn