Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Ouderen grijpen steeds vaker naar de fles

Openhartige gesprekken in 'Kruispunt'

in Mediatips

Veel mensen associëren drank met gezelligheid. Maar 55-plussers grijpen juist steeds vaker naar de fles om een leegte op te vullen na het overlijden van een partner of verlies van een baan. In Kruispunt (KRO-NCRV) vertellen Gerrie, Dina en Wim hoe hun drankgebruik uit de hand liep. 

Het begint vaak onschuldig met een glaasje tijdens het koken of bij het diner, maar later beginnen ze overdag al met drinken. De gasten van presentator Wilfred Kemp vertellen vanavond openhartig over hun alcoholverslaving. Zij weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het was de schaamte te overwinnen en uiteindelijk de stap te zetten om hulp te zoeken.

'Toen ging ik stiekem drinken'
Een van de gasten in Kruispunt is Dina (65). Vroeger in het dorp werd ze dikke Dina genoemd. Na een maagverkleining vlogen de kilo’s eraf en genoot ze van de positieve aandacht. Ze ging veel uit en alcohol bevrijdde haar van haar angsten. Ze dronk op een avond met gemak acht of negen glazen. Toen haar vriend er commentaar op had, begon het stiekeme drinken. Uiteindelijk kreeg ze zoveel lichamelijke klachten van de drank dat ze besloot hulp te zoeken en te stoppen. Vier jaar lang ging er geen druppel meer in, totdat haar vriend overleed.

Kruispunt 
Zondag 11 februari, 22.40 uur, NPO 2


Beeld: KRO-NCRV

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

1e Nederlandse Tourwinnaar Jan Janssen in 'Alles is koers'

1e Nederlandse Tourwinnaar Jan Janssen in 'Alles is koers'

Donderdag, 20.30 uur, NPO 2

christelijke... 5 juli 2018
Broodje Gezond: is eten van biologische groenten gezonder?

Broodje Gezond: is eten van biologische groenten gezonder?

Maandag, 21.00 uur, NPO 3

gezondheid 18 juni 2018
Vooruitblik op Alpe d'HuZes: 'Opgeven is geen optie'

Vooruitblik op Alpe d'HuZes: 'Opgeven is geen optie'

Open Huis, 14.00 uur, NPO Radio 5

Bart van Delen

christelijke... 6 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’