Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Ontroerend lied is blijvende ode aan Billy Graham

Beluister ‘Just as I am’ (met Grahams stem) van Fernando Ortega

Een lied van de christelijke singer-songwriter Fernando Ortega, afkomstig van zijn album Come Down O Love Divine (2011), wordt momenteel weer veel beluisterd via onder andere Spotify en YouTube. In ‘Just as I am’ hoor je de stem van de woensdag overleden Billy Graham. Het lied is een blijvende ode aan deze wereldberoemde evangelist, en geschreven vanuit zijn perspectief.

Op zijn Facebook-pagina schrijft Ortega, die bekend is om zijn breekbare pop/folkballads: “Ik schreef dit lied jaren geleden voor Billy Graham in het kader van een radioprogramma, als een terugblik op zijn leven (-). Tekstueel gezien, probeerde ik me voor te stellen hoe zijn gebedsleven eruit zou zijn, nu het einde van zijn leven naderde. Luister naar zijn stem in het refrein." 
Dit is een YouTube-video van het geliefde lied:

(Tekst loopt door onder de video:)

Fernando Ortega: Just As I Am

Songtekst

Dit is de songtekst van het indringende 'Just as I am' van de in 1957 geboren Mexicaanse zanger:

I waited and waited for God
He turned and He heard me
He lifted me out of the mud
His Own Hands
They cured me
The Lord is my help
I will not be confounded
So I have focused my face like a flint
I'll not be ashamed
Lord, I come

Just as I am
Without one plea
But that Your blood
Was shed for me

Just as I am
Without one plea
But that Your blood
Was shed for me

Take the days that remain in my life
Lord let me serve You
While there is breath on my lips
I would proclaim You
I long for Your return
I long to see You face to face
I long to join the eternal song
Communion of all the saints
Lord, I come

Just as I am
Without one plea
But that Your blood
Was shed for me

Just as I am
Without one plea
But that Your blood
Was shed for me

Oh Oh, just as I am
Oh, Lord

Just as I am
Without one plea
But that Your blood
Was shed for me

Just as I am
Without one plea
But that Your blood
Was shed for me

Groot bewonderaar

Op de website van de Billy Graham Evangelistic Association is een interview met Fernando Ortega te lezen, die een groot bewonderaar was van Billy Graham, gepubliceerd op 31 oktober 2014. Just as I am is tevens de titel van Grahams biografie.
Ortega bezocht de evangelist in de afgelopen jaren diverse keren, en zong in 2007 op de begrafenis van Grahams echtgenote Ruth een van zijn bekendste nummers, Give me Jesus:

(Tekst loopt door onder de video:)

Give Me Jesus - Fernando Ortega Ruth Graham Tribute

In the morning, when I rise
In the morning, when I rise
In the morning, when I rise, give me Jesus

Give me Jesus
Give me Jesus
You can have all this world
But give me Jesus

And when I am alone
Oh, and when I am alone
And when I am alone, give me Jesus

Give me Jesus
Give me Jesus
You can have all this world
But give me Jesus

And when I come to die
Oh, and when I come to die
And when I come to die, give me Jesus

Give me Jesus
Give me Jesus
You can have all this world
You can have all this world
You can have all this world
But give me Jesus

Meer informatie over Fernando Ortega vind je op zijn officiële website.

Beeld: Billygraham.org

Geschreven door:

Gert-Jan Schaap

Redacteur Visie Magazine

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Het verhaal achter het lied 'Reckless Love'

Het verhaal achter het lied 'Reckless Love'

‘Het woord roekeloos beschrijft de manier waarop God ons beschermt’

Joëlle Post

christelijke... 15 juni 2018
Zo werden deze bekende Opwekkingsliederen bedacht

Zo werden deze bekende Opwekkingsliederen bedacht

De tekstschrijvers van 'Abba Vader', 'Jezus alleen' en 'Er is een dag' over hun lied

Opwekking 12 juni 2018
‘Er rust genade op dat lied’

‘Er rust genade op dat lied’

Tekstschrijver Hans Maat schreef 'Ik zal er zijn'

Reinald Molenaar

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’