Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

In Memoriam: Billy Graham

EO blikt terug op invloedrijke evangelist

in Mediatips

De Amerikaanse evangelist Billy Graham is op 99-jarige leeftijd overleden. Hij bereikte vele miljoenen mensen met de boodschap van het Evangelie. De EO zond op de dag van zijn overlijden een In Memoriam uit. Bekijk de uitzending hier terug. 

Billy Graham, die op woensdag 21 februari overleed, werd beroemd door televisiepreken en massale opwekkingsbijeenkomsten. Hij was de grootste televisiepredikant van de 20e eeuw en bereikte naar schatting meer dan 200 miljoen mensen. Ook trad hij op als adviseur van zowel Democratische als Republikeinse presidenten.

Tijdens zijn In Memoriam (15 minuten) blikt de EO terug op zijn leven, onder meer in een eerder opgenomen interview met zijn kleinzoon Will Graham: "Mijn opa zei altijd: 'Op een dag krijg je te horen dat Billy Graham is overleden. Geloof het niet. Want op die dag ben ik meer levend dan ooit tevoren.'"

Bekijk In Memoriam: Billy Graham

Bekijk In Memoriam: Billy Graham

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Billy Graham op 99-jarige leeftijd overleden

Billy Graham op 99-jarige leeftijd overleden

'Graham vertelde zo eenvoudig mogelijk het evangelie'

Nathalie van 't Slot

evangelisatie
Begrafenis Billy Graham te volgen via live-stream

Begrafenis Billy Graham te volgen via live-stream

Drie Amerikaanse presidenten aanwezig

Miriam Duijf

Tienduizenden mensen langs de weg voor Billy Graham

Tienduizenden mensen langs de weg voor Billy Graham

'Jullie aanwezigheid heeft ons geraakt'

Miriam Duijf

Billy Graham

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans