Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Hoe ervaren bewaarders de moderne gevangenis?

Vanavond op NPO 2

in Mediatips

De laatste jaren zijn verouderde gevangenissen, zoals de Bijlmerbajes, gesloten. Justitieel Complex Zaanstad is juist een voorbeeld van een moderne gevangenis. Hoe werkt het in de praktijk volgens het personeel dat er werkt? In de 2Doc: Bewaarders (VPRO) laten ze zien hoe het nieuwe beleid voor hen uitpakt. 

De nieuwe inrichting moet voor meer efficiëntie zorgen en meer gevangenen huisvesten, terwijl er – in theorie – juist minder personeel nodig is. Gedetineer- den worden aangesproken op hun eigen verantwoordelijkheid en kunnen daarmee meer bewegingsvrijheid verdienen. Lukt het ze om al binnen de muren te beginnen met re-integreren? Dit is in elk geval waar het nieuwe beleid op aanstuurt. De documentaire Bewaarders volgt het personeel dat de nieuwe aanpak in praktijk moet brengen.

Bewaarders 
Maandag 19 februari, 20.25 uur, NPO 2 

Beeld: VPRO 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Martine Vonk blijft strijden voor gezondere aarde

Martine Vonk blijft strijden voor gezondere aarde

Zondagmorgen in 'Het Vermoeden' om 11.30 uur op NPO 2

Vanavond op NPO 3: spannende EO-Telefilm 'Get Lost'

Vanavond op NPO 3: spannende EO-Telefilm 'Get Lost'

Dertiger Fem duikt onder na romantisch aanzoek

Bart van Delen

christelijke...
'Schuld belijden maakt je blij'

'Schuld belijden maakt je blij'

Dit heb je gemist (week 11)

Bart van Delen

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans