Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Hoe ervaren bewaarders de moderne gevangenis?

Vanavond op NPO 2

in Mediatips

De laatste jaren zijn verouderde gevangenissen, zoals de Bijlmerbajes, gesloten. Justitieel Complex Zaanstad is juist een voorbeeld van een moderne gevangenis. Hoe werkt het in de praktijk volgens het personeel dat er werkt? In de 2Doc: Bewaarders (VPRO) laten ze zien hoe het nieuwe beleid voor hen uitpakt. 

De nieuwe inrichting moet voor meer efficiëntie zorgen en meer gevangenen huisvesten, terwijl er – in theorie – juist minder personeel nodig is. Gedetineer- den worden aangesproken op hun eigen verantwoordelijkheid en kunnen daarmee meer bewegingsvrijheid verdienen. Lukt het ze om al binnen de muren te beginnen met re-integreren? Dit is in elk geval waar het nieuwe beleid op aanstuurt. De documentaire Bewaarders volgt het personeel dat de nieuwe aanpak in praktijk moet brengen.

Bewaarders 
Maandag 19 februari, 20.25 uur, NPO 2 

Beeld: VPRO 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Broodje Gezond: is eten van biologische groenten gezonder?

Broodje Gezond: is eten van biologische groenten gezonder?

Maandag, 21.00 uur, NPO 3

gezondheid Gisteren
'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 25)

Bart van Delen

Inside Death Row: presentator in dodencel, slechts op bezoek...

Inside Death Row: presentator in dodencel, slechts op bezoek...

Vrijdag, 21.30 uur, RTL 5

christelijke... 15 juni 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’