Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Heilig Grafkerk weer open na protest

Kerk sloot drie dagen haar deuren

in Nieuws

De Heilig Grafkerk in Jeruzalem is na drie dagen van protest weer open. Dat meldt persbureau Reuters.

Dinsdag lieten de christelijke leiders weten dat de kerk woensdagochtend weer open zou gaan. Voor zonsopgang ging Wajeeh Nusseibeh, die verantwoordelijk is voor de opening en sluiting, naar de kerk om de deuren weer te openen.

Aanleiding voor de sluiting was een voorstel van de gemeente Jeruzalem om belastingvrijstelling voor kerken af te schaffen. Maar de kerk moet op dit moment al 150 miljoen euro aan achterstallige belasting betalen. Zondag besloten de leiders de kerk te sluiten om zo druk uit te oefenen om de beslissing van de gemeente te heroverwegen.

De Heilig Grafkerk is gebouwd op de plek waar Jezus is gekruisigd, begraven en opgestaan. In het gebouw staat een graftombe waarin het graf van Jezus zou staan. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

‘We bidden of God Zijn volk wil beschermen’

Mirjam Hollebrandse

16 augustus 2018
Steen van 100 kilo uit Klaagmuur valt bijna op oude vrouw

Steen van 100 kilo uit Klaagmuur valt bijna op oude vrouw

'Hele muur is een gevarenzone'

24 juli 2018
Op vakantie naar het Toscane van Israël?

Op vakantie naar het Toscane van Israël?

Dit mag je niet missen!