Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Fotoserie: koningspaar juicht voor Nederlandse sporters

Olympische Spelen 2018

Afgelopen weekend waren koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij de Olympische Spelen in Pyeongchang. Dat het koningspaar dol is op sport, wisten we al.

Gekleed in dikke oranje jassen van het Nederlandse sportersteam bezocht het koninklijk paar het dorp waar de sporters verbleven. Maar het meeste deel van de tijd waren ze bij de schaatsbanen.

Ik vind het altijd erg leuk om te zien hoe intens de koning en koningin genieten van sportwedstrijden. Ze supporten de sporters vanaf de tribune (‘Sven! Sven!’), knuffelen met ze na afloop, en in de tussentijd samen lachen en selfies maken. 

De koning is nog aanwezig, maar koningin Máxima is al doorgereisd naar Suriname voor haar werk als speciaal pleitbezorger voor de Verenigde Naties.

Bekijk de foto’s: het plezier straalt er vanaf!

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons