Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Fans onthullen castleden The Passion 2018

Cast woensdagavond om 23.00 uur te zien bij Jinek op NPO 1

in Nieuws

Tommie Christiaan en Glennis Grace vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de 8e editie van The Passion. De namen werden vandaag via een livestream op Facebook onthuld door fans van The Passion. Het muzikale paas-evenement vindt op donderdag 29 maart plaats in de Bijlmer.

Zanger Jeangu Macrooy en rapper Brainpower (Gertjan Mulder) vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus. Bert van Leeuwen zal verslag doen van de processie. Vanavond wordt de Pilatus-acteur bekendgemaakt bij Jinek. De bekendmaking van de verteller volgt op een later moment.

Duizenden fans namen vandaag deel aan het online bekendmakingsspel ‘Wie is het?’ via Facebook. Binnen een half uur wisten zij de namen van de deelnemende artiesten te onthullen. Vanavond om 23.00 uur schuiven de castleden aan bij Jinek op NPO 1 en verzorgen daar een muzikale bijdrage.

Ik zie jou in de Bijlmer

The Passion staat dit jaar in het teken van het thema ‘Ik zie jou’. In de dichtbevolkte hoofdstad waar mensen naast elkaar, maar soms ook langs elkaar heen leven, wil The Passion dit jaar een verhaal brengen dat gaat over omzien naar elkaar. Over samen in plaats van alleen. Op een plek waar 130 verschillende nationaliteiten samenkomen en die 150 kerken telt: het stadsdeel Amsterdam-Zuidoost.

Meer dan een tv-evenement

The Passion vindt plaats in Amsterdam-Zuidoost op evenementenlocatie ArenaPark. Het tv-evenement wordt op Witte Donderdag 29 maart live uitgezonden op NPO 1 én NPO Radio 2. Ook is er dit jaar weer de digitale processie, waarbij bezoekers van Thepassion.nl tijdens de tv-uitzending een persoonlijke boodschap kunnen achterlaten. Direct aansluitend op het tv-evenement is er opnieuw Passion Talk: een live nabeschouwing op NPO 1 Extra.

Samenwerking

The Passion is een samenwerking van de omroepen EO en KRO-NCRV en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Kansfonds, Tear, Leger des Heils, Verus, Protestantse Kerk Nederland en de Protestantse Kerk Amsterdam.

The Passion wordt op Witte Donderdag 29 maart live uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1 en NPO Radio 2.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Gezocht: figuranten voor The Passion

Gezocht: figuranten voor The Passion

Speel mee in spectaculair evenement

The Passion
Gratis lespakketten rondom The Passion

Gratis lespakketten rondom The Passion

'Passie voor Pasen'

The Passion zoekt zangtalent uit de Bijlmer

The Passion zoekt zangtalent uit de Bijlmer

'We willen de muzikaliteit van de Bijlmer op het podium hoorbaar maken'

The Passion

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips