Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

IJM organiseert eerste ‘MudRace’: zaterdag 23 juni bij Flevonice

Ruim veertig miljoen mensen – inclusief kinderen – leven anno 2018 in slavernij. Om extra fondsen te werven en nog veel meer slaven te kunnen bevrijden, organiseert Stichting International Justice Mission (IJM) Nederland op zaterdag 23 juni voor het eerst een MudRace.

De cijfers zijn schokkend: ruim veertig miljoen mensen leven volgens IJM op dit moment in slavernij, door de stichting getypeerd als “een gewelddadige misdaad”.

Een reddingsoperatie

"Moderne slavernij is gewelddadiger dan ooit; groter dan ooit, maar ook meer dan ooit te stoppen," aldus IJM-CEO Gary Haugen.
Stichting IJM Nederland roept deelnemers op zich te laten sponsoren voor deze eerste MudRace. “We vragen je om je in te spannen € 3.300,- te werven. Zoveel kost ongeveer een reddingsoperatie,” aldus IJM op de speciale website, waarop onder meer wordt toegelicht hoe je dit grote bedrag kunt werven.

Parcours

Er geldt geen minimumleeftijd om deel te nemen. De MudRaise is een obstacle run op het met obstakels bezaaide parcours van Flevonice in Biddinghuizen. Deelnemers kunnen naar keuze een parcours lopen van 3, 6, 9 of twee keer 9 kilometer. De (volledige) ronde van 9 km telt pakweg vijftig obstakels. Deelnemers die voor een verkort parcours kiezen, hoeven minder obstakels te nemen. Maar modder en water horen er bij elke variant volop bij.

Sfeerimpressie

Een korte sfeerimpressie van zo’n – pittige – ‘obstacle run’ van Flevonice (“gebaseerd op een mariniersstormbaan”) vind je hier:

(Tekst loopt door onder de video:)

Flevonice - Obstacle Run Parcours

Omdat de MudRaise een fondswerfevenement is van International Justice Mission Nederland, zijn alle donaties hiervoor aan deze stichting fiscaal aftrekbaar. Voor alle praktische info over eventuele deelname en voor aanmelding kun je terecht op de speciale website van het evenement.

Beeld: IJM/Flevonice
 

Geschreven door:

Gert-Jan Schaap

Redacteur Visie Magazine

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

De 12 nieuwe nummers op de 42e cd van Opwekking

Miriam Duijf

Opwekking 17 maart 2018
Joram Kaat presenteert voor de 4e keer de EO Jongerendag

Joram Kaat presenteert voor de 4e keer de EO Jongerendag

‘Je kunt veel over mij zeggen, maar ik ben niet arrogant’

Visie-jaaroverzicht 2017

Visie-jaaroverzicht 2017

CU regeert mee, kerkelijke eenheid en evolutie...

Marco van der Straten

politiek en... 30 december 2017