Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

IJM organiseert eerste ‘MudRace’: zaterdag 23 juni bij Flevonice

Ruim veertig miljoen mensen – inclusief kinderen – leven anno 2018 in slavernij. Om extra fondsen te werven en nog veel meer slaven te kunnen bevrijden, organiseert Stichting International Justice Mission (IJM) Nederland op zaterdag 23 juni voor het eerst een MudRace.

De cijfers zijn schokkend: ruim veertig miljoen mensen leven volgens IJM op dit moment in slavernij, door de stichting getypeerd als “een gewelddadige misdaad”.

Een reddingsoperatie

"Moderne slavernij is gewelddadiger dan ooit; groter dan ooit, maar ook meer dan ooit te stoppen," aldus IJM-CEO Gary Haugen.
Stichting IJM Nederland roept deelnemers op zich te laten sponsoren voor deze eerste MudRace. “We vragen je om je in te spannen € 3.300,- te werven. Zoveel kost ongeveer een reddingsoperatie,” aldus IJM op de speciale website, waarop onder meer wordt toegelicht hoe je dit grote bedrag kunt werven.

Parcours

Er geldt geen minimumleeftijd om deel te nemen. De MudRaise is een obstacle run op het met obstakels bezaaide parcours van Flevonice in Biddinghuizen. Deelnemers kunnen naar keuze een parcours lopen van 3, 6, 9 of twee keer 9 kilometer. De (volledige) ronde van 9 km telt pakweg vijftig obstakels. Deelnemers die voor een verkort parcours kiezen, hoeven minder obstakels te nemen. Maar modder en water horen er bij elke variant volop bij.

Sfeerimpressie

Een korte sfeerimpressie van zo’n – pittige – ‘obstacle run’ van Flevonice (“gebaseerd op een mariniersstormbaan”) vind je hier:

(Tekst loopt door onder de video:)

Omdat de MudRaise een fondswerfevenement is van International Justice Mission Nederland, zijn alle donaties hiervoor aan deze stichting fiscaal aftrekbaar. Voor alle praktische info over eventuele deelname en voor aanmelding kun je terecht op de speciale website van het evenement.

Beeld: IJM/Flevonice
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

“God is terug” thema achtste editie van Nacht van de Theologie

“God is terug” thema achtste editie van Nacht van de Theologie

Is er sprake van terugkeer van geloof?

20 september 2018
Bart Brandsma

Bart Brandsma is spreker op The Justice Conference

Filosoof en adviseur van burgemeesters en politiekorpsen

14 september 2018
Dit symposium gaat over het nut van fouten maken

Dit symposium gaat over het nut van fouten maken

'Het mag ook mislukken'

Tirza van der Graaf

13 september 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan