Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

De Bijbel tussen de dolfijnen

Het hele Bijbelverhaal in zang, dans, muziek, film en theater

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart vindt de voorstelling VICTORY plaats in het Dolfinarium in Harderwijk. VICTORY is een avondvullende theater- en muziekvoorstelling, waarin ook de dolfijnen een rol spelen.

Het hele verhaal van de Bijbel wordt verteld: de schepping, de zondeval, de belofte, het verbond, de Verlosser naar uiteindelijk de grote overwinning (Victory). Het project is een initiatief van de Petrakerk in Harderwijk, maar inmiddels zijn er meerdere kerken en christelijke organisaties betrokken bij dit evenement. De regie is in handen van Marieke Sleurink, en Esther Salomons is vanuit de Petrakerk ook nauw betrokken bij de organisatie van dit spektakel.

"Het hoofddoel van dit bijzondere evenement is evangelisatie," zegt Esther. "We dagen daarom juist christenen uit om iemand mee te nemen die niet bekend is met het evangelie. Maar ook voor mensen die al bekend zijn met de Bijbel zal het een enorme belevenis zijn. Het Bijbelverhaal wordt op zo'n unieke manier verteld dat het voor alle doelgroepen aansprekend zal zijn."

VICTORY wordt een theaterbelevenis in het Dolfinarium, waaraan verschillende bekende christelijke artiesten meewerken. Onder anderen Pearl Jozefzoon, Ralph van Manen, Elvis E., Talitha Nawijn, Grace & Glory en Eer & Nan verlenen hun medewerking. Zij brengen muziek van Nederlandse bodem; liederen van Sela, Opwekking en Psalmen voor nu, gecombineerd met hedendaagse popmuziek. 

"Het is zeker geen gewoon concert," vervolgt Esther. "Het is een voorstelling met zang, dans, toneel, kunst, muziek en film. En zelfs de dolfijnen maken onderdeel van het verhaal uit! We hopen dat we met dit evenement bezoekers op een laagdrempelige manier in aanraking kunnen brengen met het evangelie."

Kaarten zijn te verkrijgen via Truetickets.nl

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Vier feest samen met je hele familie!'

'Vier feest samen met je hele familie!'

De Bijbel Open met dominee Arie van der Veer over Deuteronomium

Arie van der Veer

Woord en Daad-projectleider over het Bijbelboek Habakuk

Woord en Daad-projectleider over het Bijbelboek Habakuk

‘Je mag God vragen over onrecht stellen'

Reinald Molenaar

Hoe ‘napalmmeisje’ Kim Phuc toch hoop vond

Hoe ‘napalmmeisje’ Kim Phuc toch hoop vond

'Ik had dood moeten zijn'

Gert-Jan Schaap

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan