Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'Chinese trek naar de stad heeft grote gevolgen voor de zorg'

Dit heb je gemist (week 7)

Zangeres Shirma Rouse sprak zaterdagavond in Onderweg over haar inspiratie, humor, geloof en toekomst. In Ik mis je vertelden nabestaanden over het verlies van een dierbare. Ruben Terlou zag in zijn reisserie Door het hart van China de gevolgen van de migratie naar de stad. Na het weekend is Visie je graag van dienst met een selectie van terugkijk- en luistertips.

Onderweg

Iedere zaterdagavond spreekt Elsbeth Gruteke in De Leilinden in Soest met een inspirerende gast over zijn of haar passie. Dit weekend was zangeres Shirma Rouse bij haar te gast. Ze komt van een eiland met nog geen 4000 inwoners, maar verhuisde op haar 19e naar Nederland en ontdekte dat ze mensen kon raken met haar stem. Toen ze deelnam aan The Voice of Holland, werd ze in het hele land bekend. Shirma, die in 2015 de rol van Maria vertolkte in The Passion, toert momenteel door Nederland met een ode aan Aretha Franklin.

Waar vind je troost na een groot verlies?

Willem Molenaar groeit op in een ‘zwartekousenkerk’. Zijn vader is daar diaken. Als Willem en zijn vrouw besluiten om die kerk te verlaten, vinden zijn ouders dat heel moeilijk en kan hij niet meer met hen over het geloof praten. Maar dat verandert kort voordat zijn vader overlijdt, vertelt Willem in Ik mis je
‘Ik ga nog even klimmen in de bergen. P.S.: Ik doe voorzichtig.’ Dit is het laatste wat Gert en Patty Oskamp van hun zoon Peter horen. Tijdens een verkenningstocht van de Matterhorn glijdt hij uit en valt 150 meter naar beneden. Zijn ouders horen het schokkende bericht de volgende dag.

Door het hart van China

Veel Chinese jongeren trekken van het platteland naar de stad. De ouderen die achterblijven, moeten zichzelf maar zien te redden. De migratie heeft ook gevolgen voor China’s ziekenzorg. Het verzekeringsstelsel is namelijk niet ingesteld op de hoeveelheid nieuwe stadsbewoners. Veel Chinezen komen in grote financiële problemen wanneer ze ziek worden. Ruben Terlou spreekt bejaarde theeboeren en volgt ernstig zieke kankerpatiënten die in een straat vol goedkope hotels wachten op hun behandeling.

Op de foto: Ruben Terlou in gesprek met een patiënte. 
Beeld: Joost van Herwijnen

Geschreven door:

Bart van Delen

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Winnaar 'Beste kerkband van Nederland' te gast bij Nederland Zingt

Winnaar 'Beste kerkband van Nederland' te gast bij Nederland Zingt

Break Free Worship zingt tijdens Familie Sing-in

Miriam Duijf

Kinga Bán zingt 'Zo zal ik bij je zijn'

Kinga Bán zingt 'Zo zal ik bij je zijn'

'Mooi dat mijn kinderen dit zullen ervaren als ik er niet meer ben'

Miriam Duijf

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

De 12 nieuwe nummers op de 42e cd van Opwekking

Miriam Duijf

Opwekking 19 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’