Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Bejaarde huisarts zoekt vluchtelingen op

2Doc: Dr. Co

in Mediatips

De 80-jarige dokter Co doorkruist op zijn fiets Amsterdam en bezoekt vluchtelingen in vervallen garages en leegstaande gebouwen. Ze verblijven hier illegaal en komen niet in aanmerking voor professionele, medische bijstand. We volgen de bejaarde arts als hij de vluchtelingen verpleegt hen en naar hun verhalen luistert. Ze leven in erbarmelijke omstandigheden. Alcoholmisbruik en onderlinge conflicten zijn aan de orde van de dag. Wat drijft de oude dokter om het onvoorwaardelijk voor hen op te nemen? Je ziet het vanavond in de 2Doc: Dokter Co. Of kijk de documentaire hier terug. 

2Doc: Dr. Co
Maandag 12 februari, 21.25 uur, NPO 2


Beeld: Lysander Wiering 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons