Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

9 kalenders en projecten voor de veertigdagentijd

Zo leef je in de vastentijd toe naar Pasen

Op Aswoensdag – 14 februari 2018 – begint de veertigdagentijd. Een project of kalender volgen is dan een fijne manier om naar Pasen toe te leven. Maar hoe word je wijs uit het groeiende aanbod van kalenders en projecten rondom de veertigdagentijd? Visie zet er 9 voor je op een rij.

Tear: Wortel schieten

Voor het 9e jaar op rij heeft Tear een scheurkalender voor de veertigdagentijd. Rondom het thema ‘Wortel schieten’ ga je aan de hand van de Bijbel de diepte in. Bij de kalender zit een gezinsschriftje dat gemaakt is in samenwerking met het opvoedmagazine Jente, zodat je met het hele gezin aan de slag kunt.

Prijs: €3,95
Meer info: tear.nl

Nederlands Bijbelgenootschap: Lucas

'Luister naar Lucas' heet het leesplan van het Nederlands Bijbelgenootschap dit jaar. Je kunt kiezen of je de teksten zelf wilt lezen in je favoriete vertaling, of luistert naar de podcast in de Nieuwe Bijbelvertaling. Zo kun je bijvoorbeeld ook onderweg in de auto of bus bezig zijn met het Woord.

Prijs: gratis
Meer info: bijbelgenootschap.nl

PKN: Onvoorwaardelijke liefde

Het veertigdagenproject van de PKN en Kerk in Actie heeft dit jaar een kalender met meditatieve teksten, gebeden, overwegingen en tips over het thema ‘Onvoorwaardelijke liefde'. Met extra’s als een magazine en spaarpot, te bestellen via de website.

Prijs: €4,-
Meer info: pkn.nl

Studio Sprankel: Paasproject

Een kant-en-klaar pakket om samen met het hele gezin toe te leven naar Pasen. Studio Sprankel heeft een leuk paasproject ontwikkeld met mooie posters, knutsels en vragen. Het project is in 6 weken, maar ook in 3 weken te volgen.

Prijs: vanaf €19,50
Meer info: bijstudiosprankel.nl

Eva: 40-dagenkalender

40 dagen, 40 kaartjes: met de Eva 40-dagenkalender leef je toe naar Pasen via een 'woestijnreis'. De kalender bestaat uit veertig losse kaartjes, één voor elke dag. Met op de voorkant een inspirerende quote en op de achterkant een Bijbeltekst en korte overdenking.

Prijs: uitverkocht! (maar via de site vanaf 14 februari wel online te volgen)
Meer info: eva.eo.nl

Zij Lacht: Van verdriet naar vreugde

'Van verdriet naar vreugde' is het leesplan voor de veertigdagentijd van Zij Lacht, waarin aan de hand van het Paasverhaal elke week een andere emotie centraal staat. Het bijbelleesplan bevat creatieve vormen om deze tijd van inkeer te beleven door een overdenking, ideeën voor vasten, reflecteren, rusten en (aan)bidden.

Prijs: €14,95
Meer info: zijlacht.nl

Bible.com: diverse leesplannen

Bijbelsite Bible.com heeft verschillende gratis leesplannen, waaronder 40 Dagen Lijdenstijd, Mosaic en Bereid je hart voor op Pasen. Kies het plan dat bij je past en lees mee, online of in de app.

Prijs: gratis (wel verplicht een account aanmaken)
Meer info: bible.com

Ignatiaans Bidden: Met Uw wegen vertrouwd

Veertig dagen lang een dagelijkse e-mail met bijbelteksten, gebedssuggesties, citaten en tips over hoe te bidden rondom het thema ‘Met Uw wegen vertrouwd’. Deze  online retraite is ontwikkeld door de jezuïeten.

Prijs: gratis
Meer informatie: ignatiaansbidden.org

She Reads Truth / He Reads Truth: See the Lords Salvation

Voor wie liever in het Engels leest, is She Reads Truth of He Reads Truth een aanrader. Een leesplan voor hem én een leesplan voor haar: See the Lords Salvation, naar aanleiding van het boek Exodus. Het is wat laat om de prachtig vormgegeven boeken nog te bestellen uit Amerika, maar gelukkig zijn de leesplannen vanaf 14 februari 2018 ook online te volgen via de website of – tegen betaling – in de app.

Prijs: gratis (of €1,99 per maand)
Meer info: shereadstruth.comhereadstruth.com

Meer tips voor de veertigdagentijd

Meer weten over de veertigdagentijd? Lees de artikelen met achtergrondinformatie of doe inspiratie op om te vasten:

Geschreven door:

Joëlle Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons