Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'Tim, we bidden het kalk van de muren om genezing'

Blog van TimZingt

Hij kijkt me aan door zijn zwarte zonnebril. Nou ja, kijken... Hij is bijna blind. Mijn neef. Ineens liet zijn netvlies los en was er geen houden aan. Binnen een jaar verloor hij zijn zicht op ongeveer alles waarvan hij droomde: opleiding, carrière, alles. Ik kijk hem verbijsterd aan. “Je maakt een grapje toch?”

Neef heeft net verhaald hoe hij zich op een evangelische conferentie als zeer slechtziende ongeveer aangeschoten wild heeft gevoeld. Overal doken mensen op die hun net verkregen gave van genezing weleens wilden uitproberen. Het is toch een van de tekenen die gelovigen zullen volgen? Dus: op zoek naar de zieken en genezen die hap!

“Het lastige van blind zijn, is dat iedereen het aan je ziet.” Hij heeft de gave van humor, mijn neef. Gek werd hij ervan, al die pogingen om hem van zijn blindheid af te helpen. Het toppunt was iemand die ‘de geest van blindheid’ met blaffende autoriteit opdroeg mijn neef te verlaten. Neef was behoorlijk van zijn stuk door al dat vrijmoedige charismatische geweld. Wil neef dan niet genezen worden? “Tim, we bidden het kalk van de muren om genezing!” Er is gevast, gebeden, gesmeekt, geproclameerd, maar zijn netvlies heeft daar tot op heden lak aan gehad.

Natuurlijk wil neef genezen, maar die focus op genezing heeft wel een keerzijde. Als je niet geneest, kunnen we daar eigenlijk niet mee omgaan. Waar iemand die genezen is een podium en een voorpagina van een krantje krijgt om zijn verhaal uitgebreid te vertellen, mogen zij die niet genezen de zaal via de achterdeur verlaten. Het perfecte verhaal willen we wel horen, maar we weten ons geen raad met imperfectie. En daar zit ook iets raars in. Wanneer is het perfect genoeg? Niemand is toch perfect? Om het bij de ogen te houden: bij welke brillensterkte gaan we bidden om genezing? Min tien of plus vijf? Het is wachten op iemand met een cosmetische genezingsbediening.

“Wij hebben bedacht dat God alleen door het perfecte Zijn grootheid kan laten zien, maar waarom niet in het gebrokene?” Neef verzucht: “Waarom zien mensen dat niet?”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

‘We bidden of God Zijn volk wil beschermen’

Mirjam Hollebrandse

16 augustus 2018
Opmerkelijk: 'ballongebed' wordt verhoord

Opmerkelijk: 'ballongebed' wordt verhoord

18-jarige Amerikaanse stuurt haar hulpvraag de lucht in

13 augustus 2018
Bidden met een app, werkt dat?

Bidden met een app, werkt dat?

App PrayAssist is een soort to-do-lijstje voor je gebedsleven

Joëlle Post