Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Dit heb je gemist (week 3)

Afgelopen weekend op tv en radio

Voor je het weet, is het weekend voorbij. Jammer, zeker als je je realiseert dat je net die programma's gemist hebt die wél de moeite waard waren. Visie is je graag van dienst met een selectie van terugkijk- en luistertips. 

'Het blauwe water is hier nooit ver weg'

Afgelopen vrijdag eindigde een gloednieuwe reeks afleveringen van Rail Away, die de EO vorige week uitzond. Na Oostenrijk, Zweden en Duitsland (een bijzondere reis door het hart van de Reformatie) eindigde de week met twee afleveringen vanuit Kroatië. In het land doen we prachtige middeleeuwse stadjes aan. Na een treinreis door bergachtig gebied is opeens weer het blauwe zeewater te zien.  

'Theo Hettema klaagt nooit'

In haar radioprogramma Onderweg (NPO Radio 5) interviewt Elsbeth Gruteke iedere zaterdagavond een inspirerend mens. Deze keer was Theo Hettema bij haar te gast. Hij is docent theologie aan de PThU, coach en vrijwilliger in de wijkkerk in het Haagse Laakkwartier. Juist in die wijk ziet hij God aan het werk, vertelde hij aan Elsbeth. Theo klaagt nooit, zegt een goede vriendin van hem. Hoe gaat hij om met worstelingen in de wijk en in zijn eigen leven?

Door het hart van China

Twee jaar geleden trok de reeks Langs de oevers van de Yangtze veel kijkers. Zondagavond kreeg het programma een vervolg met de start van Door het hart van China. Ruben Terlou en Maaik Krijgsman trekken dit seizoen van noord naar zuid door China. Onderweg ontmoeten ze gewone Chinezen, die vertellen over hun leven en dromen. In de eerste aflevering zijn Ruben en Maaik in Binnen-Mongolië, dat zwaar te lijden heeft onder aanhoudende droogte.

Op de foto: Ruben Terlou in Binnen-Mongolië.
Beeld: Joost van Herwijnen 

Geschreven door:

Bart van Delen

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Thuis op 5: 'Fiets jij zaterdag ook de GroeneKerkenroute?'

Thuis op 5: 'Fiets jij zaterdag ook de GroeneKerkenroute?'

Vrijdag, 22.00 uur, NPO Radio 5

duurzaamheid 4 uur geleden
Zorgt 'geluidstestdag' voor minder overlast in Amsterdam?

Zorgt 'geluidstestdag' voor minder overlast in Amsterdam?

Open Huis, woensdag, 14.00 uur, NPO Radio 5

Bart van Delen

christelijke... 20 juni 2018
Wim de Knijff over Bijbeltaal en moedertaal: 'Vurige kolen'

Wim de Knijff over Bijbeltaal en moedertaal: 'Vurige kolen'

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 24)

Bart van Delen

christelijke... 11 juni 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’