Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Caprice van Alison Balsom

Een heerlijke kennismaking met klassieke trompetmuziek

Het aanbod films, series, boeken en muziek is eindeloos. Daarom delen Visie-collega’s én lezers wekelijks in Visie een mediatip. Deze week: Visie-redacteur Femke Taale.
 

Vanaf mijn 9e speel ik bugel. Een koperinstrument dat lijkt op een trompet. En hoewel ik altijd met veel plezier gespeeld heb, schaamde ik me als kind en puber regelmatig voor deze hobby. Hoe moest ik op school verkopen dat ik het hele weekend doorbracht op een suf muziekconcours? En bij een schoolmusical is een gitaar of piano toch handiger. Maar toen ik als tiener het album Caprice van de Engelse trompettist Alison Balsom ontdekte, was ik voor het eerst trots op ‘mijn’ instrument. Er bestaat geen klassiek werk dat deze vrouw niet kan spelen op haar trompet. En dat doet ze met zo’n flair dat niemand dit stoffig durft te noemen. Inmiddels heeft ze talloze albums gemaakt, maar Caprice blijft mijn favoriet. Hierop staan nummers van onder anderen Piazzolla, Rachmaninoff, Bach en Debussy. De muzikaliteit spat ervan af. Deze heerlijke kennismaking met klassieke trompetmuziek gun ik iedereen.

Wat hebt u gezien, gehoord, gelezen en mogen andere Visie-lezers niet missen? Mail het in honderdvijftig woorden naar [email protected].

Geschreven door:

Femke Taale

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons