Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Open Doors houdt geheime Kerstdiensten in Nederland

'Ervaar hoe vervolgde christenen Kerst vieren'

in Nieuws

Deze maand wordt een aantal geheime kerkdiensten georganiseerd. Behalve de plaats en aanvangstijd wordt er weinig informatie over deze diensten prijsgegeven.

"Miljoenen christenen die vanuit de Islam, het Boeddhisme of Hindoeïsme tot geloof in Jezus Christus zijn gekomen, mogen van hun omgeving geen Kerstfeest vieren”, vertelt Jan Vermeer – dit is niet zijn echte naam – in het radioprogramma EO Live. In Noord-Korea bezoeken tussen de 200.000 en 400.000 christenen in het geheim kerkdiensten. In veel diensten waar deze christenen samenkomen, wordt geen muziek gemaakt en wordt de dienst ook niet door een predikant geleid.

Open Doors organiseert deze 'Geheime Kerstdiensten' om bezoekers iets van de omstandigheden te laten ervaren waar vervolgde christenen mee te maken hebben. Tijdens deze diensten vertelt Imran Gill, die Pakistan om veiligheidsredenen moest ontvluchten, hoe hij vroeger in betrekkelijke vrijheid Kerst kon vieren, hoe nu de situatie in Pakistan is en hoe hij tijdens zijn ontvoering het Kerstfeest heeft gevierd.

Op de website van de Geheime Kerk is te lezen waar deze diensten worden gehouden. Beluister hier het hele gesprek met Jan Vermeer.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

‘God is de Enige op Wie wij ons vertrouwen kunnen stellen’

14 september 2018
Amerika legt Turkse ministers sancties op

Amerika legt Turkse ministers sancties op

VS eist vrijlating van dominee Brunson

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Autoriteiten starten officieel onderzoek naar de dood van bisschop Epiphanius

30 juli 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan