Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Naar de kerk op oudejaarsavond

Wat neemt Evelien Hak mee het nieuwe jaar in?

Iedere zondag gaat Petra de Joode in het radioprogramma Zin, Zout en Zegen met een kerkganger mee naar de dienst. Op oudejaarsavond ontmoet ze Evelien Hak, die lid is van de Opstandingskerk in Houten. 

Overal waar Petra de diensten bezoekt, gaat ze in gesprek met gemeenteleden. Ze is nieuwsgierig wat hen in de kerk brengt. Evelien vertelt haar dat ze op evangelische middelbare school die ze heeft bezocht, intensiever met haar geloof bezig was dan nu.  “Wel lezen we nog altijd de Bijbel na het eten en ben ik actief in de kerk, met onder andere wekelijkse koorrepetities en uitvoeringen,” zegt Evelien, die Gezondheid en Leven studeert aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

'Internationaal opgevoed' 
Evelien woont als enige nog bij haar vader. Haar broer en zus zijn het huis uit en haar moeder is overleden toen ze nog jong was. “We zijn behoorlijk internationaal opgevoed," vertelt ze. "Daarom houd ik er erg van om te reizen, verschillende culturen te verkennen en de daarbij behorende cuisines te ontdekken.” Die hobby deelt ze met haar Italiaanse vriend. Petra wil van Evelien weten wat ze na de dienst meeneemt, het nieuwe jaar in. De meditatie is van voorganger Kees de Jong. 

Zin, Zout en Zegen
Zondag 31 december, 19.00 uur, NPO Radio 5 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Ook als het leven rauw is, blijft Rinke Verkerk positief

radio| Ook als het leven rauw is, blijft Rinke Verkerk positief

'Ik heb geleerd mij over te geven'

Gisteren
Dit is de nieuwe tekst voor 'Stille Nacht, Heilige Nacht'

radio| Dit is de nieuwe tekst voor 'Stille Nacht, Heilige Nacht'

Cees Rutgers winnaar 'Stille Nacht'-prijsvraag KRO-NCRV

10 December 2018
Nieuwsforum met Martin Visser: 'Ik neem graag politici op de hak'

radio| Nieuwsforum met Martin Visser: 'Ik neem graag politici op de hak'

'Langs de Lijn En Omstreken', vrijdag, 20.30 uur, NPO Radio 1

Bart van Delen

30 November 2018