Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Naar de kerk op oudejaarsavond

Wat neemt Evelien Hak mee het nieuwe jaar in?

Iedere zondag gaat Petra de Joode in het radioprogramma Zin, Zout en Zegen met een kerkganger mee naar de dienst. Op oudejaarsavond ontmoet ze Evelien Hak, die lid is van de Opstandingskerk in Houten. 

Overal waar Petra de diensten bezoekt, gaat ze in gesprek met gemeenteleden. Ze is nieuwsgierig wat hen in de kerk brengt. Evelien vertelt haar dat ze op evangelische middelbare school die ze heeft bezocht, intensiever met haar geloof bezig was dan nu.  “Wel lezen we nog altijd de Bijbel na het eten en ben ik actief in de kerk, met onder andere wekelijkse koorrepetities en uitvoeringen,” zegt Evelien, die Gezondheid en Leven studeert aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

'Internationaal opgevoed' 
Evelien woont als enige nog bij haar vader. Haar broer en zus zijn het huis uit en haar moeder is overleden toen ze nog jong was. “We zijn behoorlijk internationaal opgevoed," vertelt ze. "Daarom houd ik er erg van om te reizen, verschillende culturen te verkennen en de daarbij behorende cuisines te ontdekken.” Die hobby deelt ze met haar Italiaanse vriend. Petra wil van Evelien weten wat ze na de dienst meeneemt, het nieuwe jaar in. De meditatie is van voorganger Kees de Jong. 

Zin, Zout en Zegen
Zondag 31 december, 19.00 uur, NPO Radio 5 

Geschreven door:

Bart van Delen

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Het kan je buurman zijn

Het kan je buurman zijn

Een gewoon persoon met een bijzonder verhaal

christelijke... 3 juli 2018
Dwars door de Alpen op weg naar het zonnige zuiden

Dwars door de Alpen op weg naar het zonnige zuiden

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 26)

Bart van Delen

christelijke... 25 juni 2018
Thuis op 5: 'Fiets jij zaterdag ook de GroeneKerkenroute?'

Thuis op 5: 'Fiets jij zaterdag ook de GroeneKerkenroute?'

Vrijdag, 22.00 uur, NPO Radio 5

duurzaamheid 23 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’