Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Dit heb je gemist (week 49)

Afgelopen weekend op tv en radio

Voor je het weet, is het weekend voorbij. Jammer, zeker als je je realiseert dat je net die programma's gemist hebt die wél de moeite waard waren. Visie is je graag van dienst met een selectie van terugkijk- en luistertips. 

Imanuelle Grives in 'Pauw'

Woensdag begint een nieuw seizoen van het EO-programma The Homeless Experience. Actrice Imanuelle Grives (foto) verruilt voor drie weken haar huis voor een leven op straat. Afgelopen vrijdag vertelde ze bij Pauw (BNNVARA) over haar leven tussen de zwervers, waar we vanaf a.s. woensdag (22.10 uur, NPO 3) getuige van kunnen zijn.

Week van het Leven in 'EO Live'

Vandaag begint de Week van het Leven. De Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind (VBOK), de ChristenUnie en de SGP organiseren deze week om aandacht te vragen voor het ongeboren leven. In het radioprogramma EO Live sprak presentator Yvonne Sprunken zaterdagavond met VBOK-directeur Arthur Alderliesten.

Alzheimer: euthanasie of niet?

Zondagavond vertelden twee alzheimerpatiënten hun verhaal in Kruispunt (KRO-NCRV). Ze ontmoeten elkaar bij de dagbesteding voor mensen met dementie. Voor Harry is het een angstwekkende gedachte om de regie over zijn leven te verliezen. Hij besluit euthanasie aan te vragen. Bertie vertelt dat zij een andere keuze maakt en bewust voor het leven kiest.

Geschreven door:

Bart van Delen

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

China: 336 miljoen baby’s geaborteerd sinds 1971

China: 336 miljoen baby’s geaborteerd sinds 1971

Veel “gedwongen” abortussen en sterilisaties

christelijke...
"Systeem voor hulp bij zelfdoding is huiveringwekkend"

"Systeem voor hulp bij zelfdoding is huiveringwekkend"

Christelijke partijen reageren op kabinetsvoorstel stervenshulp

politiek en...
Corruptie in de preek

Corruptie in de preek

Komende tijd zetten onder meer het Micha netwerk, de wereldwijde Evangelische Alliantia (WEA) en de wereldraad van kerken (WCC) samen het thema...

christelijke...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips