Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Al 1,3 miljoen euro voor Syrische vluchtelingen

Metterdaad-kijker neemt operatiekosten voor zijn rekening

in Nieuws

EO Metterdaad, Dorcas, Kerk in Actie en World Vision hebben met hun gezamenlijke kerstcampagne ‘Geloof, Hoop en Syrië’ al een bedrag van € 1.395.987 opgehaald. Omdat collectes in kerken en op evenementen nog niet allemaal zijn geteld, wordt de opbrengst nog hoger verwacht. De actie loopt tot 5 januari.

Zes jaar oorlog heeft Syrië in puin achtergelaten en miljoenen mensen zijn het land ontvlucht. De meesten van hen verblijven in buurlanden. Dorcas, EO Metterdaad, Kerk in Actie en World Vision hebben in de campagne ‘Geloof, Hoop en Syrië’ de handen ineengeslagen om de Syriërs te helpen een nieuw bestaan op te bouwen.
 

Jinane geholpen dankzij donateur

EO-directeur Arjan Lock bezocht voor televisieopnamen van Metterdaad Syrische vluchtelingen in de Beeka-vallei in Libanon. “In een vluchtelingenkamp kwam ik Jazir (68 jaar) tegen. Ze nam me mee naar haar tent. Daar lag haar kleindochter Jinane (foto), ziek onder een deken. Ze moest naar het ziekenhuis, maar Jazir kan dit niet betalen”.
Direct na de uitzending van EO Metterdaad belde een kijker om te zeggen dat hij alle kosten voor de operatie van Jinane voor zijn rekening neemt. Lock: “Het is fantastisch dat de mensen in Nederland zo bewogen zijn met deze vluchtelingen.”

Geloof, Hoop en Syrië is een gezamenlijk initiatief van EO Metterdaad, Dorcas, Kerk in Actie en World Vision. Meer informatie is te vinden op www.geloofhoopensyrie.nl.

Beeld: Mark Luigjes

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Staatssecretaris geeft gehoor aan kritiek belangenorganisaties

vluchtelingen 5 juli 2018
Koffiedrinken met een vluchteling

Koffiedrinken met een vluchteling

Vluchtelingen schenken een 'bakkie' op Wereldvluchtelingendag

vluchtelingen 20 juni 2018
'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 25)

Bart van Delen

christelijke... 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’