Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

12 christelijke films en series op Netflix

Van kinderfilms tot waargebeurde verhalen

Op zoek naar een christelijke film of serie op Netflix? Visie-redacteur Pieter-Jan selecteerde er 12. Van suikerzoet en drammerig, tot groots en meeslepend. Van kinderfilms tot drama's gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

1. The Bible (Bijbelse serie)

De EO zond deze serie al eerder uit; een spectaculaire, grootse verfilming van de Bijbel, waarin de verhalen in hoog tempo de revu passeren. De nadruk ligt wel erg op spektakel, waardoor er meer gruwel en geweld dan diepgang te vinden is. Maar het is wel een boeiende manier om opnieuw kennis te maken met bekende verhalen.

 • Kijkwijzer: vanaf 16 jaar.

2. Patterns of Evidence: Exodus (documentaire)

Is de Bijbel historisch betrouwbaar? Vaak zijn er twee reflexen op deze vraag: de neiging ‘m als een precies geschiedenisboek te zien (is-ie niet), of de neiging de historiciteit te ontkennen (onterecht). Deze boeiende documentaire laat zien dat de Bijbel historisch gezien verrassend serieus genomen kan worden.

 • Kijkwijzer: vanaf 9 jaar.
Patterns of Evidence: The Exodus - Full Trailer

3. Joseph: King of Dreams (Bijbelse geanimeerde film)

Na Prince of Egypt is dit de tweede DreamWorks-film die gebaseerd is op een Bijbelverhaal. Hoewel het Bijbelverhaal redelijk vrij wordt uigewerkt, is dit een sterke musical waar overgave aan God een prachtige plek heeft (met name in het nummer You know better than I).

 • Tip: Op Netflix kun je de film ook vinden onder de titel 'Josef Drommenes Konge' (Afrikaans).
 • Kijkwijzer: voor kinderen vanaf 6 jaar.
Joseph: King of Dreams - Trailer

4. The Prince of Egypt (Bijbelse animatie)

Dat Bijbelverhalen prachtige films opleveren, is al bekend sinds de eerste dagen van het medium. Dit is zo’n film; een sterke musical die het verhaal behoorlijk getrouw navertelt, met goede liedjes en sterke animaties.

 • Op Netflix kun je de film ook vinden onder de titel 'De prins van Egypte'.
 • Kijkwijzer: vanaf 6 jaar.
DreamWorks Animation's

5. A Matter of Faith (christelijke speelfilm)

Zoek je een voorbeeld van een drammerige, onrealistische en prekerige christelijke film? Hier is-ie! Een christelijke studente komt op een universiteit waar – o horror – de evolutietheorie wordt gepredikt (tenminste, een vreemde, onwetenschappelijke karikatuur van de evolutietheorie). Gelukkig is haar vader zo vriendelijk het in een tenenkrommend debat op te nemen tegen de professor. Inclusief gratis vreemde vijandbeelden over atheïsten en mierzoete horrorromance.

 • Op Netflix kun je de film ook vinden onder de titel 'Een kwestie van geloof'.
 • Kijkwijzer: vanaf 6 jaar.
A Matter of Faith - Trailer

6. Unconditional (christelijk drama)

Gelukkig zijn er betere christelijke films te vinden. Samantha verliest haar geloof en levenslust als haar man wordt vermoord. Maar de ontmoeting met twee kinderen én de hereniging met een vriend uit haar kindertijd brengt weer licht in haar leven. De film is goed geacteerd en geproduceerd én behoorlijk meeslepend, en biedt genoeg denkstof zonder prekerig te worden.

 • 'Unconditional' is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
 • Kijkwijzer: vanaf 12 jaar.
Unconditional Official Trailer #1 (2012) Lynn Collins Movie HD

7. War Room (christelijke speelfilm)

Deze film heeft het gebedsleven van talloze christenen een flinke boost gegeven. In War Room leert een vrouw met de nodige problemen, van een oude vrouw wat het betekent om te strijden in gebed. Dat verandert het een en ander in haar leven.

 • Kijkwijzer: vanaf 6 jaar.
 • War Room is sinds kort niet meer te vinden op Netflix, maar komt hopelijk snel weer terug! (De film is overigens wel te zien op YouTube)
War Room - Official Trailer

8. 90 minutes in heaven (christelijk drama)

Deze boekgetrouwe verfilming van de bestseller 90 Minutes in Heaven werd door de filmpers volledig afgebrand, maar kreeg toch een behoorlijke schare fans. Dominee Don Piper kreeg een ernstig ongeluk, waarna hij naar eigen zeggen een tijdje in de hemel was; toch herstelde hij. De film focust niet sterk op dat ‘hemelse’ deel, maar vooral op de lessen die hij door deze ervaring meekreeg richting zijn familie en kerk.

 • Kijkwijzer: vanaf 12 jaar.
90 Minutes in Heaven Official Trailer 1 (2015) - Hayden Christensen, Kate Bosworth Movie HD

9. I’m in love with a church girl (romantische film)

Eigenlijk verraadt de titel al precies waar deze film over gaat: over iemand die verliefd wordt op een kerkmeisje. Die ‘iemand’ is in dit geval een drugscrimineel die een nieuw leven probeert op te pakken. Uiteraard gaat dat niet zo eenvoudig als hij hoopt, maar leert hij onderweg de nodige Waardevolle Lessen.

 • Kijkwijzer: vanaf 6 jaar.
I'm in Love with a Church Girl TRAILER 1 (2013) - Ja Rule Movie HD

10. Angels in the Snow (christelijke kerstfilm)

Behoefte aan een suikerzoete kerstfilm met een lekker dikke moraal? Dan is dit de film. Met de subtiliteit van een olietanker, de setting van een sneeuwbol en een dikke, Amerikaanse glimlach leert een asociale familie wat de échte boodschap van Kerst is. Nadenken hoeft niet, al geeft het volkomen bizarre einde de nodige denkstof.

 • Favoriet tijdens de feestdagen!
 • Kijkwijzer: vanaf 9 jaar.
Angels in the Snow - Trailer

11. To Save A Life (christelijk filmhuisdrama)

Deze film is een typische, Amerikaanse highschoolfilm, waarin een razend populaire, sportieve scholier ontdekt dat hij een verschil kan maken in het leven van mensen door er gewoon voor hen te zijn. Dat wordt lastiger als het hem ook echt wat gaat kosten. Een beetje van dik hout zaagt men planken, maar daarom erg geschikt om met pubers te kijken.

 • Kijkwijzer: vanaf 12 jaar.
To Save A Life - Official Teaser Trailer [HD]

12. Woodlawn (christelijk drama)

Gebaseerd op ware gebeurtenissen: het football team van Woodlawn Highschool verandert radicaal als ze tot bekering komen. Dat heeft gevolgen voor het racisme, de sfeer én de sportieve prestaties. Opnieuw: weinig subtiel, maar goed gemaakt, goed geacteerd en absoluut meeslepend.

 • Kijkwijzer: vanaf 9 jaar.
Woodlawn Official Trailer 1 (2015) - Sean Astin, Jon Voight Movie HD

Kun je de film niet vinden?

Let op: Netflix past het aanbod voortdurend aan. Daardoor kan een film of serie (tijdelijk) niet beschikbaar zijn. Heb je nog een tip voor een andere mooie christelijke film of serie op Netflix? Stuur ons een berichtje!

Geschreven door:

Pieter-Jan Rodenburg

Redacteur Visie Magazine

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Bioscoopfilm onthult heftig verhaal achter christelijke mega-hit

Bioscoopfilm onthult heftig verhaal achter christelijke mega-hit

‘I Can Only Imagine’ van MercyMe: geboren uit diepe pijn

Gert-Jan Schaap

christelijke... 16 maart 2018
Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

‘Pope Francis - A Man of His Word’ van de beroemde cineast Wim Wenders gaat 18 mei in première

Gert-Jan Schaap

paus 14 maart 2018
Film over het leven van Jezus in 1500 talen uitgebracht

Film over het leven van Jezus in 1500 talen uitgebracht

Meer dan 200 miljoen mensen tot geloof gekomen door film ‘Jesus’

evangelisatie 6 maart 2018