Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

12 christelijke films en series op Netflix

Van kinderfilms tot waargebeurde verhalen

Op zoek naar een christelijke film of serie op Netflix? Visie-redacteur Pieter-Jan selecteerde er 12. Van suikerzoet en drammerig, tot groots en meeslepend. Van kinderfilms tot drama's gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

In-lawfully Yours (romantische comedy)

Een New-Yorkse, moderne vrouw betrapt haar man op overspel en wordt verliefd op een dominee, dat is het uitgangspunt voor deze romcom. Daarbij loopt zowel de dominee als de vrouw tegen de nodige uitdagingen aan. Ondanks de lichte, humoristische toon, zitten er best wat diepe thema’s in de film verweven, en gelukkig weet de film een prekerig toontje te vermijden.

 • Kijkwijzer: vanaf 9 jaar.

Miracles from Heaven (christelijk familiedrama)

Een ongelooflijk maar waargebeurd verhaal staat aan de basis van deze film: een meisje heeft een ongeneeslijke ziekte, maar valt uit een boom en wordt daardoor geheeld. Hoewel de film niet erg subtiel is (vooral in z’n portrettering van niet-gelovigen), is het dankzij knap acteerwerk en een adembenemend verhaal toch de moeite van het bekijken waard.

 • Kijkwijzer: vanaf 6 jaar.

The Red Tent (Bijbelse serie)

Met een licht-literaire, vrouwelijke aanpak van het Bijbelverhaal van Abraham, Izaäk en Jakob is deze miniserie zeker geen doorsnee bijbelverfilming. Centraal staat Dina, de dochter van Jakob en zijn eerste vrouw Lea. Maar hoewel de verhalen uit het Oude Testament duidelijk bronmateriaal zijn, gaat de serie erg vrij met de bronnen om. Liefde, bloed en passie genoeg, maar voor een Bijbelverfilming is er wel erg weinig God in The Red Tent te vinden.

 • Kijkwijzer: vanaf 16 jaar.

A.D. (Bijbelse serie)

Waar de (door de EO) uitgezonden miniserie The Bible ophoudt bij Jezus, begint A.D. op het moment dat Jezus naar de hemel gaat. Daarbij lopen een hoop verhaallijnen door elkaar: de Romeinse machthebbers, de apostelen, de eerste christenen; het is een wirwar van verhaallijnen, intriges en Bijbelse en buitenbijbelse historische (en minder historische) gebeurtenissen. Fascinerend kijkvoer, maar nooit heel diepgravend.

 • Kijkwijzer: vanaf 16 jaar.

Heaven is for Real (waargebeurd verhaal)

Waar 90 Minutes in Heaven onlangs van Netflix verdween, neemt het goed te vergelijken Heaven is for Real die plaats in. Opnieuw het verhaal van iemand die een tijdje in de hemel was (nu een jongen) en daarover vertelt. De cast is sterk, het verhaal meeslepend, maar de beelden van de hemel (en Jezus) die we te zien krijgen zijn helaas wat cheesy en ongeloofwaardig. Toch is deze film beter dan de eerder genoemde 90 minutes in heaven.

 • Kijkwijzer: vanaf 6 jaar.

Left Behind (christelijke actiefilm)

In de jaren 90 kon je niet om de Left Behind-boeken heen: een serie thrillers waarin werd beschreven hoe het zou kunnen gaan als de christenen worden opgenomen en de anderen achterblijven. Na een aantal lowbudgetverfilmingen kwam er in 2014 een wat grotere verfilming uit met filmster Nicolas Cage in de hoofdrol. De film combineert het spannende gegeven van een opname – inclusief hoopjes achtergebleven kleren – met de vraag wat het met mensen doet als je achterblijft, terwijl de christenen in je omgeving weg zijn. Of je geraakt wordt door deze vragen, ligt eraan; in de seculiere pers werd de film unaniem neergesabeld vanwege bizarre plotwendingen, houterige dialogen en ongeloofwaardig acteerwerk, maar christelijke recensenten zagen vaak de goede insteek en oprechte bedoelingen.

 • Kijkwijzer: vanaf 12 jaar.

Patterns of Evidence: Exodus (documentaire)

Is de Bijbel historisch betrouwbaar? Vaak zijn er twee reflexen op deze vraag: de neiging ‘m als een precies geschiedenisboek te zien (is-ie niet), of de neiging de historiciteit te ontkennen (onterecht). Deze boeiende documentaire laat zien dat de Bijbel historisch gezien verrassend serieus genomen kan worden.

 • Kijkwijzer: vanaf 9 jaar.

Joseph: King of Dreams (Bijbelse geanimeerde film)

Na The Prince of Egypt is dit de tweede DreamWorks-film die gebaseerd is op een Bijbelverhaal. Hoewel het Bijbelverhaal redelijk vrij wordt uitgewerkt, is dit een sterke musical waar overgave aan God een prachtige plek heeft (met name in het nummer You know better than I).

 • Op Netflix kun je de film ook vinden onder de titel 'Josef Drommenes Konge' (Afrikaans).
 • Kijkwijzer: voor kinderen vanaf 6 jaar.

The Prince of Egypt (Bijbelse animatie)

Dat Bijbelverhalen prachtige films opleveren, is al bekend sinds de eerste dagen van het medium. Dit is zo’n film; een sterke musical die het verhaal behoorlijk getrouw navertelt, met goede liedjes en sterke animaties.

 • Op Netflix kun je de film ook vinden onder de titel 'De prins van Egypte'.
 • Kijkwijzer: vanaf 6 jaar.

A Matter of Faith (christelijke speelfilm)

Zoek je een voorbeeld van een drammerige, onrealistische en prekerige christelijke film? Hier is-ie! Een christelijke studente komt op een universiteit waar – o horror – de evolutietheorie wordt gepredikt (tenminste, een vreemde, onwetenschappelijke karikatuur van de evolutietheorie). Gelukkig is haar vader zo vriendelijk het in een tenenkrommend debat op te nemen tegen de professor. Inclusief gratis vreemde vijandbeelden over atheïsten en mierzoete horrorromance.

 • Op Netflix kun je de film ook vinden onder de titel 'Een kwestie van geloof'.
 • Kijkwijzer: vanaf 6 jaar.

I’m in love with a church girl (romantische film)

Eigenlijk verraadt de titel al precies waar deze film over gaat: over iemand die verliefd wordt op een kerkmeisje. Die ‘iemand’ is in dit geval een drugscrimineel die een nieuw leven probeert op te pakken. Uiteraard gaat dat niet zo eenvoudig als hij hoopt, maar leert hij onderweg de nodige Waardevolle Lessen.

 • Kijkwijzer: vanaf 6 jaar.

Angels in the Snow (christelijke kerstfilm)

Behoefte aan een suikerzoete kerstfilm met een lekker dikke moraal? Dan is dit de film. Met de subtiliteit van een olietanker, de setting van een sneeuwbol en een dikke, Amerikaanse glimlach leert een asociale familie wat de échte boodschap van Kerst is. Nadenken hoeft niet, al geeft het volkomen bizarre einde de nodige denkstof.

 • Favoriet tijdens de feestdagen!
 • Kijkwijzer: vanaf 9 jaar.

Kun je de film niet vinden?

Let op: Netflix past het aanbod voortdurend aan. Daardoor kan een film of serie (tijdelijk) niet beschikbaar zijn. Heb je nog een tip voor een andere mooie christelijke film of serie op Netflix? Stuur ons een berichtje!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Vijf EO-films genomineerd voor prestigieuze filmprijzen

Vijf EO-films genomineerd voor prestigieuze filmprijzen

Breng je stem uit

6 september 2018
Michael W. Smith over Beautifully Broken

Michael W. Smith: ‘Ik was bijna dood’

Christelijke zanger speelt in christelijke film ‘Beautifully Broken’

28 augustus 2018
Vooroordelen over christelijke films

Vooroordelen over christelijke films

'Als je weinig geld hebt, moet je creatief zijn'

1 augustus 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan