Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Vervolgde christenen vertellen hun verhaal in 'Nederland Zingt op Zondag'

Verslag van landelijke Open Doors-dag

in Mediatips

Christenen uit Kenia, Syrië en Azië vertellen komende zondag hun verhaal in het EO-programma Nederland Zingt op Zondag. Het is uitzonderlijk dat ze openlijk praten over de vervolging die ze hebben meegemaakt.

Hun getuigenissen zijn onderdeel van een samenvatting van de landelijke Open Doors-dag van 4 november j.l., waar duizenden volwassenen en kinderen aanwezig waren. Ook zijn er in de uitzending opnamen te zien van een SDOK-avond op Urk. Frederick uit Kenia vertelt over een aanslag van Al-Shabaab op de universiteit van Garissa. Er werden 147 christenen gedood en Frederick ontsnapte aan de dood. Priester Athanasios uit Homs in Syrië bleef actief in zijn kerk ondanks alle oorlog en vernieling om hem heen. Oog in oog met terroristen zei hij dat zijn land niet hen toebehoorde.

Pastor Han uit Azië zat gevangen om zijn geloof. Hij bedankt een ieder die voor hem heeft gebeden. De broeders vertellen elkaar hun verhaal als onderdeel van een samenvatting van de landelijke Open Doors-dag. Duizenden volwassenen en kinderen kwamen naar Utrecht om het programma mee te maken.

De uitzending is tot stand gekomen door samenwerking van Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK), de Evangelische Omroep en Open Doors.

Nederland Zingt op Zondag | Zondag 19 november NPO 2, 9.10 uur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

De Paulus-bekering van een moslimterrorist

Fundamentalisme| De Paulus-bekering van een moslimterrorist

‘Het feit dat God ook dit soort mensen roept, maakt me stil’

Mirjam Hollebrandse

Christelijke organisaties openen meldpunt christenvervolging

christenvervolging| Christelijke organisaties openen meldpunt christenvervolging

‘Allochtone christenen kunnen het in Nederland heel moeilijk hebben’

27 November 2018
'Het is te onveilig voor Asia Bibi om in Pakistan te blijven'

Asia Bibi| 'Het is te onveilig voor Asia Bibi om in Pakistan te blijven'

Moslims blijven oproepen haar te doden

16 November 2018