Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Vervolgde christenen vertellen hun verhaal in 'Nederland Zingt op Zondag'

Verslag van landelijke Open Doors-dag

in Mediatips

Christenen uit Kenia, Syrië en Azië vertellen komende zondag hun verhaal in het EO-programma Nederland Zingt op Zondag. Het is uitzonderlijk dat ze openlijk praten over de vervolging die ze hebben meegemaakt.

Hun getuigenissen zijn onderdeel van een samenvatting van de landelijke Open Doors-dag van 4 november j.l., waar duizenden volwassenen en kinderen aanwezig waren. Ook zijn er in de uitzending opnamen te zien van een SDOK-avond op Urk. Frederick uit Kenia vertelt over een aanslag van Al-Shabaab op de universiteit van Garissa. Er werden 147 christenen gedood en Frederick ontsnapte aan de dood. Priester Athanasios uit Homs in Syrië bleef actief in zijn kerk ondanks alle oorlog en vernieling om hem heen. Oog in oog met terroristen zei hij dat zijn land niet hen toebehoorde.

Pastor Han uit Azië zat gevangen om zijn geloof. Hij bedankt een ieder die voor hem heeft gebeden. De broeders vertellen elkaar hun verhaal als onderdeel van een samenvatting van de landelijke Open Doors-dag. Duizenden volwassenen en kinderen kwamen naar Utrecht om het programma mee te maken.

De uitzending is tot stand gekomen door samenwerking van Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK), de Evangelische Omroep en Open Doors.

Nederland Zingt op Zondag | Zondag 19 november NPO 2, 9.10 uur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Rita werd na bijna 4 jaar bevrijd uit handen IS

Rita werd na bijna 4 jaar bevrijd uit handen IS

Emotioneel weerzien na jarenlange mishandeling en verkrachting

christenvervolgi... 10 april 2018
‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

Paus wil Lamborghini Huracán niet; wordt verkocht voor het goede doel

Gert-Jan Schaap

paus 6 april 2018
Opeens zet China de rem op online Bijbelverkoop

Opeens zet China de rem op online Bijbelverkoop

Chinese christenen reageren verbijsterd; Koran nog wel verkrijgbaar

Gert-Jan Schaap