Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Valse Koreaanse Bijbel-app verspreidt virus

'Deze ontwikkeling gaat door'

Het Noord-Koreaanse regime verspreidt malware via een Bijbel-app om hulp aan vluchtelingen te ondermijnen.

Via een Koreaanse Bijbel-app verspreidt de aan het Noord-Koreaanse regime verbonden ‘Lazarusgroep’ een computervirus. Het doel is hoogstwaarschijnlijk om hulp aan Noord-Koreaanse vluchtelingen te onder­mijnen, schrijft het Nederlands Dagblad

De onveilige Bijbel-app lijkt sprekend op die van GODpeople (zie foto), een Zuid-Koreaanse organisatie die vluchtelingen uit Noord-Korea ondersteunt. Het is "vrijwel zeker" dat deze organisatie doelwit van de aanval was, stelt McAfee-woordvoerder Christiaan Beek in de krant. "Die kwaadaardige app is als het ware een achterdeur om bij gebruikers van mobiele telefoons en tablets schade aan te richten."

Hoewel de schade beperkt is, denkt Beek dat de toon gezet is. “Deze ontwikkeling gaat door.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

‘God is de Enige op Wie wij ons vertrouwen kunnen stellen’

14 september 2018
Amerika legt Turkse ministers sancties op

Amerika legt Turkse ministers sancties op

VS eist vrijlating van dominee Brunson

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Autoriteiten starten officieel onderzoek naar de dood van bisschop Epiphanius

30 juli 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan