Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Valse Koreaanse Bijbel-app verspreidt virus

'Deze ontwikkeling gaat door'

Het Noord-Koreaanse regime verspreidt malware via een Bijbel-app om hulp aan vluchtelingen te ondermijnen.

Via een Koreaanse Bijbel-app verspreidt de aan het Noord-Koreaanse regime verbonden ‘Lazarusgroep’ een computervirus. Het doel is hoogstwaarschijnlijk om hulp aan Noord-Koreaanse vluchtelingen te onder­mijnen, schrijft het Nederlands Dagblad

De onveilige Bijbel-app lijkt sprekend op die van GODpeople (zie foto), een Zuid-Koreaanse organisatie die vluchtelingen uit Noord-Korea ondersteunt. Het is "vrijwel zeker" dat deze organisatie doelwit van de aanval was, stelt McAfee-woordvoerder Christiaan Beek in de krant. "Die kwaadaardige app is als het ware een achterdeur om bij gebruikers van mobiele telefoons en tablets schade aan te richten."

Hoewel de schade beperkt is, denkt Beek dat de toon gezet is. “Deze ontwikkeling gaat door.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

De Paulus-bekering van een moslimterrorist

Fundamentalisme| De Paulus-bekering van een moslimterrorist

‘Het feit dat God ook dit soort mensen roept, maakt me stil’

Mirjam Hollebrandse

Christelijke organisaties openen meldpunt christenvervolging

christenvervolging| Christelijke organisaties openen meldpunt christenvervolging

‘Allochtone christenen kunnen het in Nederland heel moeilijk hebben’

27 November 2018
'Het is te onveilig voor Asia Bibi om in Pakistan te blijven'

Asia Bibi| 'Het is te onveilig voor Asia Bibi om in Pakistan te blijven'

Moslims blijven oproepen haar te doden

16 November 2018