Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kamer neemt motie aan tegen anti-Israëlsentiment

‘VN-organisaties als UNESCO en Mensenrechtenraad zijn zeer partijdig’

in Nieuws

De Nederlandse regering moet actief stelling nemen tegen het anti-Israëlsentiment bij VN-organisaties. Kamerleden Kees van der Staaij (SGP), Thierry Baudet (FvD) en Geert Wilders (PVV) dienden hierover een motie in, die met een ruime meerderheid werd aangenomen.

Verschillende VN-organisaties als UNESCO en de Mensenrechtenraad zijn volgens de indienende partijen zeer partijdig inzake de Israëlisch-Palestijnse kwestie. Zo stelde UNESCO eerder dit jaar dat de Tempelberg alleen voor moslims een heilige plek is. Voor veel joden en christenen was dit een klap in het gezicht. Daarnaast zou de Mensenrechtenraad haar geloofwaardigheid zijn verloren, nu Saoedi-Arabië daar lid van is geworden.

Met een ruime meerderheid werd de motie aangenomen: naast de indienende partijen SGP, PVV en FvD stemden ook CDA, 50PLUS, D66, VVD en de ChristenUnie voor de motie.

SGP-leider Kees van der Staaij is blij met de aangenomen motie. “Dit is een mooi begin van het nieuwe kabinet. Organisaties in VN-verband moeten onpartijdig zijn, zeker in de zeer gevoelige kwesties in het Midden-Oosten. Elk land heeft recht op een eerlijke behandeling; Israël dus ook,” zo schrijft de SGP op haar website.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Dit is Israëls meest controversiële film

Dit is Israëls meest controversiële film

‘A New Spirit’ draait om geloof in Jezus als Messias: bekijk de trailer

Gert-Jan Schaap

Israël
Eeuwenoude zegel gevonden in Jeruzalem

Eeuwenoude zegel gevonden in Jeruzalem

2700 jaar oude zegel was van gouverneur van de stad

Tirza van der Graaf

Israël
Trump erkent Jeruzalem als hoofdstad van Israël

Trump erkent Jeruzalem als hoofdstad van Israël

"Moeten we als Nederland hetzelfde doen?"

Nathalie van 't Slot

Israël