Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Het kan je buurman zijn

Een gewoon persoon met een bijzonder verhaal

in Mediatips

In de nieuwe podcast Het Kan Je Buurman Zijn gaan radiomakers Zegert van der Linde en Martine van der Spek elke maand in gesprek met een heel gewoon persoon met een bijzonder verhaal. Mensen die je niet zo vaak spreekt, maar naar wie je wel nieuwsgierig bent.

Aflevering 5: Schipbreukeling Wilbert van Haneghem

De allereerste vakantie met zijn vriendin Marjan pakte anders uit dan gedacht. Wereldreiziger Wilbert van Haneghem stapte in Indonesië aan boord van een schip, maar op open zee begon de boot te zinken. Veertig uur lang vocht hij voor zijn leven. Gelukkig kan hij het navertellen.

In deze podcast vertelt hij hoe de dood er van dichtbij uit ziet, voor welke onmogelijke dilemma's hij stond en hoe het kon dat hun laatste eten ineens verdwenen was. Wilbert schreef ook een boek over zijn ervaringen, Schipbreuk in het Paradijs

De podcast is ook te beluisteren via de podcast-app.

Aflevering 4: Ambulanceverpleegkundige Pieter Dekkers

In de nieuwe podcast Het Kan Je Buurman Zijn praten met ambulanceverpleegkundige Pieter Dekkers. En dat op de dag dat de ambulancediensten stiptheidsacties houden.

De podcast is ook te beluisteren via de podcast-app.

Aflevering 3: Marjolein is blind

Vroeger was Marjolein van den Broek bang in het donker, maar nu leeft ze erin. Sinds drie jaar is ze blind. Stekeblind, zoals ze zelf zegt. Toch staat Marjolein er positief in. Maar, áls ze ooit weer kan zien, gaat ze gelijk kijken of Paul de Leeuw écht blond en slank is.
 
De podcast is ook te beluisteren in de Podcast app.

Aflevering 2: Roland is verslaafd

Als je hem ziet, zou je het niet zeggen, maar Roland den Haan is al 25 jaar verslaafd aan alcohol. In de tweede aflevering van Het Kan Je Buurman Zijn vertelt hij aan Martine en Zegert hoe hij verslaafd raakte, hoe afkicken werkt en wat zijn lievelingsdrankje is.
 
De podcast is ook te beluisteren in de Podcast app 

Aflevering 1: Anton is priester

In deze aflevering praten Zegert en Martine met priester Anton ten Klooster. Wat doet een priester eigenlijk en is dat celibaat niet ontzettend moeilijk? In een open gesprek vertelt Anton dat ook hij boos werd van de misbruikschandalen in zijn kerk.

Beeld: Suzanne Heikoop, SHE Fotografie

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Historisch drama: ‘Wie was Adam de Bruin?’

Historisch drama: ‘Wie was Adam de Bruin?’

Hoorspel op NPO Radio 5

christelijke...
Vanavond in 'Zin, Zout en Zegen': Passiewoorden

Vanavond in 'Zin, Zout en Zegen': Passiewoorden

Predikant schreef boekje met kunstenaarsechtpaar

christelijke...
Kees van Velzen in 'Vroeg op 5': 'Wat een droppie!'

Kees van Velzen in 'Vroeg op 5': 'Wat een droppie!'

Zondagmorgen in 'De Week van Kees'

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans