Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Het kan je buurman zijn

Een gewoon persoon met een bijzonder verhaal

in Mediatips

In de nieuwe podcast Het Kan Je Buurman Zijn gaan radiomakers Zegert van der Linde en Martine van der Spek elke maand in gesprek met een heel gewoon persoon met een bijzonder verhaal. Mensen die je niet zo vaak spreekt, maar naar wie je wel nieuwsgierig bent.

Aflevering 10: Ria is missionaris

Volgens haar paspoort is Ria Fennema missionaris, maar dat betekent niet dat ze langs Keniaanse stammen trekt om het geloof te verkondigen. Ria is directeur van Blessed Generation, een stichting die 700 kinderen in Kenia opvang en onderwijs biedt. In deze aflevering van Het Kan Je Buurman Zijn vertelt Ria over haar werk, de kritiek die er is op weeshuizen en hoe het is om altijd van giften te moeten leven.

Wil je meer weten over Blessed Generation, kijk dan op www.blessedgeneration.nl.

Je kunt de podcast ook beluisteren in de podcast app. Als je je abonneert, zie je elke maand een nieuwe aflevering verschijnen.

Aflevering 9: Hans is CliniClown

Als Hans Koops zijn rode neus op doet, verandert hij voor je ogen in Flip. In die rol laat hij kinderen in het ziekenhuis weer even lachen. Dat is meer dan alleen grapjes maken, de kinderen vergeten voor even dat ze ziek zijn.
In deze aflevering van Het Kan Je Buurman Zijn vertelt Hans over zijn werk als CliniClown. En dan gaat het dus over imaginaire skippyballen, koprollende knuffelkonijnen en behaarde onderarmen. Én Flip zelf komt ook nog even langs.

Je kunt de podcast ook beluisteren in de podcast app. Als je je abonneert, zie je elke maand een nieuwe aflevering verschijnen.

Aflevering 8: Martine Vonk is ongeneeslijk ziek

"Ik ben niet bang voor de dood." Martine Vonk zegt het stellig in deze aflevering van Het Kan Je Buurman Zijn. Ze is moeder, echtgenoot, milieustrijder en kankerpatiënt. "Mijn identiteit is meer dan alleen mijn ziekte. Dus ik ben liever bezig met het nu en met de mooie dingen die ik kan doorgeven. Maar natuurlijk doordenk ik wel hoe de dood zal zijn. Rouwadvertenties lees ik nu anders." Ook heeft ze heel praktisch al haar documenten -zoals bankzaken- in een map gedaan voor haar nabestaanden. "En misschien maak ik voor mijn dochter nog een herinneringsdoos. Maar daar ben ik nu nog niet aan toe."
 
Je kunt de podcast ook beluisteren in de podcast app. Als je je abonneert, zie je elke maand een nieuwe aflevering verschijnen.

Aflevering 7: Rob is veteraan

Rob Moerman draagt met trots de titel Veteraan. In de winter van ’81-’82 was hij op missie in Libanon. Zou hij nog een keer gaan? Hij denkt van wel. Maar zou hij het leuk vinden als zijn kinderen nu gaan? Dat antwoord is anders. Ineens begrijpt hij zijn moeder.

In deze podcast vertelt Rob over zijn leven als militair, hoe het is om geïntimideerd te worden, een geweer op je buik te krijgen en welke impact de missie op hem had.

Aflevering 6: Jolanda is gescheiden

"Dat staat niet goed op m'n cv." Dat grapje maakte Jolanda regelmatig toen ze midden in haar scheiding zat. Maar in werkelijkheid viel er weinig te lachen. In deze podcast vertelt ze hoe je besluit om te gaan scheiden, wat het met je doet als je hartje winter met je kind op een camping woont en wat er aan je leven verandert als je weer een nieuwe liefde vindt.

Je kunt de podcast ook beluisteren via de iTunes en Stitcher. Dan krijg je elke maand automatisch een nieuwe aflevering op je telefoon.

Aflevering 5: Schipbreukeling Wilbert van Haneghem

De allereerste vakantie met zijn vriendin Marjan pakte anders uit dan gedacht. Wereldreiziger Wilbert van Haneghem stapte in Indonesië aan boord van een schip, maar op open zee begon de boot te zinken. Veertig uur lang vocht hij voor zijn leven. Gelukkig kan hij het navertellen.

In deze podcast vertelt hij hoe de dood er van dichtbij uit ziet, voor welke onmogelijke dilemma's hij stond en hoe het kon dat hun laatste eten ineens verdwenen was. Wilbert schreef ook een boek over zijn ervaringen, Schipbreuk in het Paradijs

De podcast is ook te beluisteren via de podcast-app.

Aflevering 4: Ambulanceverpleegkundige Pieter Dekkers

In de nieuwe podcast Het Kan Je Buurman Zijn praten met ambulanceverpleegkundige Pieter Dekkers. En dat op de dag dat de ambulancediensten stiptheidsacties houden.

De podcast is ook te beluisteren via de podcast-app.

Aflevering 3: Marjolein is blind

Vroeger was Marjolein van den Broek bang in het donker, maar nu leeft ze erin. Sinds drie jaar is ze blind. Stekeblind, zoals ze zelf zegt. Toch staat Marjolein er positief in. Maar, áls ze ooit weer kan zien, gaat ze gelijk kijken of Paul de Leeuw écht blond en slank is.
 
De podcast is ook te beluisteren in de Podcast app.

Aflevering 2: Roland is verslaafd

Als je hem ziet, zou je het niet zeggen, maar Roland den Haan is al 25 jaar verslaafd aan alcohol. In de tweede aflevering van Het Kan Je Buurman Zijn vertelt hij aan Martine en Zegert hoe hij verslaafd raakte, hoe afkicken werkt en wat zijn lievelingsdrankje is.
 
De podcast is ook te beluisteren in de Podcast app 

Aflevering 1: Anton is priester

In deze aflevering praten Zegert en Martine met priester Anton ten Klooster. Wat doet een priester eigenlijk en is dat celibaat niet ontzettend moeilijk? In een open gesprek vertelt Anton dat ook hij boos werd van de misbruikschandalen in zijn kerk.

Beeld: Suzanne Heikoop, SHE Fotografie

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Hoe gaan we goed om met homo's in de kerk?

Hoe gaan we goed om met homo's in de kerk?

‘Zoek het persoonlijke verhaal achter het thema’

Gisteren
Wie laat zijn kinderen tussen deze haaien zwemmen?

Wie laat zijn kinderen tussen deze haaien zwemmen?

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 33)

Bart van Delen

13 augustus 2018
Amerikadeskundige Kirsten Verdel windt er geen doekjes om

Amerikadeskundige Kirsten Verdel windt er geen doekjes om

‘Ik val mensen soms heel bewust in de rede’

Bart van Delen

3 augustus 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’