Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'Godsdienst is al 2000 jaar een ramp voor de wereldvrede'

Charles Groenhuijsen te gast in 'Adieu God?'

in Mediatips

De tweet van journalist en Amerika-kenner Charles Groenhuijsen eerder dit jaar loog er niet om. "Godsdienst is al 2000 jaar een ramp voor de wereldvrede," zo stelde hij. Tijs van den Brink vraagt zich af waar dit uitgesproken standpunt uit voortkomt.

Hij gaat met Groenhuijsen terug naar de katholieke kerk van zijn jeugd. Als jongetje is Charles Groenhuijsen jarenlang misdienaar geweest in het Friese Joure. Maar het kerkgebouw had net zo goed het clubhuis van de zeeverkenners kunnen zijn, want talent voor godsdienst heeft hij nooit gehad. Terugkijkend stelt Groenhuijsen dat de kerk mensen afhankelijk maakt door voor te schrijven wat ze moeten doen en denken. Maar in hoeverre klopt dat beeld? Een gesprek over onverdraagzaamheid, religie in Amerika en de zin en onzin van vergeving.

Adieu God?, zondag 12 november 23.45 uur, NPO2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Ik denk niet dat God bestaat, maar ik hoop het wel'

'Ik denk niet dat God bestaat, maar ik hoop het wel'

'AdieuGod?' met hersenwetenschapper Erik Scherder

Miriam Duijf

26 juni 2018
Maarten Spanjer in 'Adieu God?'

Maarten Spanjer in 'Adieu God?'

'Het leven op aarde is een tranendal'

28 april 2018
Fidan Ekiz in 'Adieu God?'

Fidan Ekiz in 'Adieu God?'

'Ik vind dat er een nieuwe, verlichte koran moet komen'

13 april 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan