Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'Als kind bad ik urenlang'

Jessica Durlacher in 'Adieu God?'

Als kind wilde schrijfster Jessica Durlacher non worden en bad ze urenlang. En dat terwijl ze niet religieus was opgevoed. Jessica’s vader verloor zijn beide ouders in de oorlog en overleefde zelf ternauwernood Auschwitz. Jessica zocht haar heil in religie om angsten te bezweren.

Ze zocht aansluiting bij het joodse geloof, maar voelde zich niet geaccepteerd omdat haar moeder niet joods is. “Mijn vader heeft zo veel ellende gezien vanwege zijn jood-zijn, en dan mag ík er niet bij horen!”

Jessica was goed bevriend met schrijver Joost Zwagerman, die twee jaar geleden uit het leven stapte. Uit zijn laatste gedichten bleek dat hij op zoek was naar God. “Ik geloof dat Joost nog ergens is, en dat idee biedt troost," aldus een openhartige Jessica Durlacher in gesprek met Tijs van den Brink.

Adieu God?, zaterdagavond, 23.45 uur op NPO 2
 

Fragment Jessica Durlacher in Adieu God?

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons