Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Aan tafel met vluchtelingen

Tafels van Hoop moeten eenzaamheid doorbreken

Kerk in Actie organiseert op 18 december de landelijke campagne ‘Tafels van Hoop, voor vluchtelingen’. De hulpverleningsorganisatie probeert scholen, buurthuizen en kerken op die dag een tafel te laten dekken waaraan wordt stilgestaan bij de situatie van vluchtelingen.

De actie sluit aan op de adventscampagne 'Geef hoop aan kinderen op de vlucht', waarin Kerk in Actie (onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland) aandacht vraagt voor vluchtelingen in Syrië, Libanon, Griekenland en Nederland. In Syrië zijn ruim 12 van de 18 miljoen mensen op de vlucht. Een groot deel bevindt zich in het land zelf, anderen in omliggende landen als Libanon of Jordanië, en een relatief klein deel is via levensgevaarlijke routes in Europa terechtgekomen. “Deze mensen hebben onze hulp door middel van betrokkenheid, gebed en financiële steun hard nodig. Juist nu er sprake is van wederopbouw," laat René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, weten. De scirba bracht recent een bezoek aan vluchtelingen in Nederland, Griekenland en Libanon.

Tafels van Hoop

Met Tafels van Hoop wil Kerk in Actie aandacht vragen voor de situatie van Syrische vluchtelingen. De organisatie hoopt dat onder meer kerken en scholen aan deze tafels het gesprek voeren over en mét vluchtelingen. De Reuver verwijst naar onderzoek van EenVandaag waaruit blijkt dat veel vluchtelingen in Nederland eenzaam zijn. "Het is goed om met vrienden, leerlingen en kerkleden te eten, geld op te halen voor vluchtelingen en te praten over hun situatie. Maar het geeft een extra dimensie om ook vluchtelingen uit te nodigen aan uw tafel," stelt de Reuver.

Geschreven door:

Sjoerd Wielenga

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

150e wake bij uitzetcentrum voor gedetineerde vluchtelingen

150e wake bij uitzetcentrum voor gedetineerde vluchtelingen

'We willen deze vluchtelingen laten merken dat we ze niet vergeten'

vluchtelingen 5 april 2018
Nog steeds verdrinken mensen voor de kust van Europa

Nog steeds verdrinken mensen voor de kust van Europa

Makers documentaire ‘De deal’ roepen op tot actie

vluchtelingen 21 maart 2018
Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

‘Pope Francis - A Man of His Word’ van de beroemde cineast Wim Wenders gaat 18 mei in première

Gert-Jan Schaap

paus 14 maart 2018