Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Aan tafel met vluchtelingen

Tafels van Hoop moeten eenzaamheid doorbreken

Kerk in Actie organiseert op 18 december de landelijke campagne ‘Tafels van Hoop, voor vluchtelingen’. De hulpverleningsorganisatie probeert scholen, buurthuizen en kerken op die dag een tafel te laten dekken waaraan wordt stilgestaan bij de situatie van vluchtelingen.

De actie sluit aan op de adventscampagne 'Geef hoop aan kinderen op de vlucht', waarin Kerk in Actie (onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland) aandacht vraagt voor vluchtelingen in Syrië, Libanon, Griekenland en Nederland. In Syrië zijn ruim 12 van de 18 miljoen mensen op de vlucht. Een groot deel bevindt zich in het land zelf, anderen in omliggende landen als Libanon of Jordanië, en een relatief klein deel is via levensgevaarlijke routes in Europa terechtgekomen. “Deze mensen hebben onze hulp door middel van betrokkenheid, gebed en financiële steun hard nodig. Juist nu er sprake is van wederopbouw," laat René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, weten. De scirba bracht recent een bezoek aan vluchtelingen in Nederland, Griekenland en Libanon.

Tafels van Hoop

Met Tafels van Hoop wil Kerk in Actie aandacht vragen voor de situatie van Syrische vluchtelingen. De organisatie hoopt dat onder meer kerken en scholen aan deze tafels het gesprek voeren over en mét vluchtelingen. De Reuver verwijst naar onderzoek van EenVandaag waaruit blijkt dat veel vluchtelingen in Nederland eenzaam zijn. "Het is goed om met vrienden, leerlingen en kerkleden te eten, geld op te halen voor vluchtelingen en te praten over hun situatie. Maar het geeft een extra dimensie om ook vluchtelingen uit te nodigen aan uw tafel," stelt de Reuver.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Rob Timmerman in 'De Nachtzoen': de zee op voor vluchtelingen

vluchtelingen| Rob Timmerman in 'De Nachtzoen': de zee op voor vluchtelingen

Zaterdag, 0.30 uur, NPO 2

Bart van Delen

8 December 2018
'Trots op #kerkasielBethel voor Armeens gezin Tamrazyan'

vluchtelingen| 'Trots op #kerkasielBethel voor Armeens gezin Tamrazyan'

Derk Stegeman in 'Het Vermoeden', zondag, 11.35 uur, NPO 2

2 December 2018
'We gaan ze halen van de Griekse eilanden'

vluchtelingen| 'We gaan ze halen van de Griekse eilanden'

'Baby's liggen op nat karton te slapen'

30 November 2018