Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Shirtjes van 'superpope' te koop

in Nieuws

Paus Franciscus als Superman op een T-shirt. In Italië kun je zo’n souvenir sinds kort aanschaffen. De opbrengst gaat naar goede doelen die door het Vaticaan worden gesteund. En de verkoop loopt als een trein.

Het is een koude nacht in januari 2014 als graffiti-artiest MauPal en zijn vriendin samen door de straten van Rome slenteren. Vlak bij het Vaticaan pakt hij zijn graffitispullen en zoekt zij een goede plek om de wacht te houden. Het resultaat is een iconisch kunstwerk dat via social media de hele wereld over gaat.

De karikatuur wordt binnen twee dagen door de Roomse autoriteiten verwijderd, maar heeft over publiciteit niet te klagen. Zelfs het Vaticaan tweet een foto van ‘superpope’.

En nu wordt de afbeelding dus op shirtjes gedrukt en verkocht. Het blijkt een schot in de roos: ze gaan als warme broodjes over de toonbank, volgens Nieuwsblad.be. De producenten kunnen de vraag nu al niet bijhouden en dat is gunstig voor de goede doelen van het Vaticaan. “De pauselijke werken varen er wel bij,” zegt Dario Viganò, het hoofd van het Secretariaat voor de Communicatie van de Heilige Stoel, tegen het Belgische medium.

Beeld: Superpope.it

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’

‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

Paus wil Lamborghini Huracán niet; wordt verkocht voor het goede doel

Gert-Jan Schaap

6 april 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’