Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

'Ik weet dat dit me kwetsbaar kan maken, maar ik ben bereid dat risico te nemen'

Vroeger, toen paus Franciscus nog aartsbisschop was van Buenos Aires, was hij “een beetje bang” voor journalisten, omdat die hem in moeilijkheden zouden kunnen brengen. Dat is nu wel anders, schrijft hij in het voorwoord van het boek Adesso fate le vostre domande (‘Stel nu uw vragen’). Dit boek verschijnt vandaag en bevat een uitgebreid interview met paus Franciscus.

“Ik hou ervan mensen in de ogen te kijken en vragen oprecht te beantwoorden, schrijft hij verder, zo meldt de KRO op haar website. “Ik weet dat ik daarbij voorzichtig moet zijn, en ik hoop dat ik dat ook ben. Ik bid altijd tot de heilige Geest voordat ik begin te luisteren naar de vragen en antwoord geef. En zoals ik de voorzichtigheid niet moet verliezen, moet ik ook het vertrouwen niet verliezen. Ik weet dat dit me kwetsbaar kan maken, maar ik ben bereid dat risico te nemen.”

‘Dat risico’ is volgens hem: verkeerd worden geïnterpreteerd. Maar dat neemt de paus op de koop toe, omdat hij het erg belangrijk vindt “direct met mensen te communiceren”.

Beeld: ANP

Geschreven door:

Mirjam Hollebrandse

Eindredacteur visie.eo.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Paus Franciscus verslaat zijn miljoenen op Instagram

Paus Franciscus verslaat zijn miljoenen op Instagram

@Franciscus derde meest gevolgde wereldleider

Gert-Jan Schaap

bidden
De paus begint zijn taak met veel gebed

De paus begint zijn taak met veel gebed

Na de gebeden van gisterenavond is de paus ook vandaag begonnen met gebed.

paus
Paus in Latijnse tweet: blijf bidden

Paus in Latijnse tweet: blijf bidden

"Wat vraagt de Heer van ons om eerlijk bij te dragen aan de eenheid van de christenen? Steeds bidden, de gerechtigheid vaak beoefenen, de...

paus

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips