Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

'Ik weet dat dit me kwetsbaar kan maken, maar ik ben bereid dat risico te nemen'

Vroeger, toen paus Franciscus nog aartsbisschop was van Buenos Aires, was hij “een beetje bang” voor journalisten, omdat die hem in moeilijkheden zouden kunnen brengen. Dat is nu wel anders, schrijft hij in het voorwoord van het boek Adesso fate le vostre domande (‘Stel nu uw vragen’). Dit boek verschijnt vandaag en bevat een uitgebreid interview met paus Franciscus.

“Ik hou ervan mensen in de ogen te kijken en vragen oprecht te beantwoorden, schrijft hij verder, zo meldt de KRO op haar website. “Ik weet dat ik daarbij voorzichtig moet zijn, en ik hoop dat ik dat ook ben. Ik bid altijd tot de heilige Geest voordat ik begin te luisteren naar de vragen en antwoord geef. En zoals ik de voorzichtigheid niet moet verliezen, moet ik ook het vertrouwen niet verliezen. Ik weet dat dit me kwetsbaar kan maken, maar ik ben bereid dat risico te nemen.”

‘Dat risico’ is volgens hem: verkeerd worden geïnterpreteerd. Maar dat neemt de paus op de koop toe, omdat hij het erg belangrijk vindt “direct met mensen te communiceren”.

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

‘We bidden of God Zijn volk wil beschermen’

Mirjam Hollebrandse

16 augustus 2018
Opmerkelijk: 'ballongebed' wordt verhoord

Opmerkelijk: 'ballongebed' wordt verhoord

18-jarige Amerikaanse stuurt haar hulpvraag de lucht in

13 augustus 2018
Bidden met een app, werkt dat?

Bidden met een app, werkt dat?

App PrayAssist is een soort to-do-lijstje voor je gebedsleven

Joëlle Post