Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'Over bergen heen': film over bijzondere liefde

Boek van Charles Martin nu verfilmd

in Mediatips

De christelijke roman The Mountain between us van auteur Charles Martin is onlangs verfilmd. Onder anderen Kate Winslet speelt een rol in deze indrukwekkende film die nu te zien is in de Nederlandse bioscopen.

Twee mensen, gestrand op een vliegveld. Hij wil naar huis voor zijn werk, zij staat op het punt te trouwen. Een vlucht met een klein vliegtuigje lijkt uitkomst te bieden. Maar als de piloot een hartaanval krijgt, storten chirurg Ben (Idris Elba) en journaliste Ashley (Kate Winslet) midden in de hoge Rocky Mountains neer. Ashley raakt door de crash zwaargewond aan haar been, Ben Payne komt er met een paar gekneusde ribben goed van af. Maar kunnen ze de lage temperaturen en sneeuw overleven?

Ben is gehard in zijn leven en vastbesloten met Ashley terug te keren naar de bewoonde wereld – een besluit dat het begin is van een onmogelijke tocht door de bergen, met veel pijn, enorme kou en nauwelijks iets te eten of drinken. Gedreven door overlevingsdrang, schuldgevoel en de liefde voor zijn vrouw is Ben in staat onmogelijke krachtsinspanningen te leveren. Over bergen heen is een film over schuld en pijn uit het verleden, maar uiteindelijk is vergeving het hoofdthema.

THE MOUNTAIN BETWEEN US Trailer #2 NEW (2017) Idris Elba Movie HD

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Amerikaanse kerstfilm verovert bioscopen: Hoofdrol voor drie kamelen en ezel

Amerikaanse kerstfilm verovert bioscopen: Hoofdrol voor drie kamelen en ezel

Animatie vertelt kerstverhaal vanuit bijzondere invalshoek

Nathalie van 't Slot

Atheïstische sterjournalist wordt christen

Atheïstische sterjournalist wordt christen

'The Case for Christ': actie-dvd Hart van Kerst 2017

Gert-Jan Schaap

Film 'Samson' binnenkort in Amerikaanse bioscoop

Film 'Samson' binnenkort in Amerikaanse bioscoop

Verhaal van verraad, wraak en verlossing met Rutger Hauer

Miriam Duijf