Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Nieuwe Beeldenstorm op komst

Jongvolwassenen lanceren glossy

in Mediatips

In navolging van Maarten Luther spijkeren Katie Vlaardingerbroek en Daisy Ranoe een manifest aan kerkdeuren. Het is de lancering van de eenmalige glossy Beeldenstorm. De twee jonge twintigers willen met het blad de verbinding zoeken tussen (jonge) gelovigen en de seculiere samenleving.

De generatie van Katie en Daisy is volledig opgegroeid in het digitale tijdperk. “Je kunt niet meer in je eigen ideologische hoekje blijven, maar omdat iedereen bezig is met dezelfde basisvragen, kun je juist wel de verbinding met elkaar zoeken,” zegt Katie, hoofdredacteur van het blad. Met Beeldenstorm willen ze dan ook inzetten op de dialoog. “We weten niet hoe of wat we moeten veranderen, maar wel dat we kritisch moeten kijken. We willen in beweging blijven.”

Evangelische Omroep

De glossy is een uitnodiging om de dialoog op te blijven zoeken. Tineke van der Velde, manager bij de Evangelische Omroep, spijkert namens de EO symbolisch een exemplaar aan de muur. Zij roept juist ook jongeren op contact te zoeken met andere generaties. “Zoek de hartsverbinding, maak het persoonlijk. Begin in je eigen omgeving, bijvoorbeeld bij je eigen voorganger.”

Katalysator

Katie hoopt dat het project als katalysator kan dienen in de verbinding van kerken, instituties en jonge twintigers. “Veel jongvolwassenen zijn eenzaam. Ze voelen zich niet op hun plek in kerkelijk Nederland. We willen eraan bijdragen dat jonge twintigers zich serieus genomen voelen.”

Vandaag wordt Beeldenstorm op 95 plekken door heel Nederland aan de deurpost gespijkerd. Het is verkrijgbaar in boekhandel en webwinkel en kost € 8,95.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Maarten Luther: een man die de wereld veranderde

katholieke kerk| Maarten Luther: een man die de wereld veranderde

Recensie docudrama ‘A Return to Grace’

Gert-Jan Schaap

9 February 2018
EO lanceert online campagne voor 500 jaar protestantisme

reformatie| EO lanceert online campagne voor 500 jaar protestantisme

‘Iedereen is in staat een held te zijn’

1 November 2017
Koning aanwezig bij viering 500 jaar reformatie

reformatie| Koning aanwezig bij viering 500 jaar reformatie

Bekijk live de viering in Utrechtse Domkerk

Miriam Duijf

31 October 2017